Guliašas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
750 gramų jautiena
1 kilogramas bulvių
100 gramų aliejaus
1 vienetas svogūnai
250 gramų paprika
250 gramų pomidorai
0.5 arbatinio šaukštelio mairūnas
0.5 arbatinio šaukštelio juodieji pipirai (malti)
0.5 valgomojo šaukšto druska
20 gramų aitriosios paprikos
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pasidaro šviesiai auksinės spalvos. Keptuvę nukėlus nuo ugnies, svogūnai apibarstomi čili pipirais ir sumaišomi. Kartu sudedama gabaliukais supjaustyta mėsa ir prieskoniai, įpilama truputį vandens, ir nuolat maišant guliašas ištroškinamas. Kai skystis išgaruoja, vėl įpilama truputį vandens arba, jeigu norima, sauso vyno. Mėsai suminkštėjus, sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, juostelėmis supjaustyti pipirai, o po 10 min.— pomidorai. Viskas užpilama vandeniu ir verdama, kol mėsa ir daržovės visiškai suminkštėja.
Paduodamas guliašas turi būti ryškiai raudonas ir deginantis kaip ugnis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Guliašas

Komentarai: 19
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pasidaro šviesiai auksinės spalvos. Keptuvę nukėlus nuo ugnies, svogūnai apibarstomi čili pipirais ir sumaišomi. Kartu sudedama gabaliukais supjaustyta mėsa ir prieskoniai, įpilama truputį vandens, ir nuolat maišant guliašas ištroškinamas. Kai skystis išgaruoja, vėl įpilama truputį vandens arba, jeigu norima, sauso vyno. Mėsai suminkštėjus, sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, juostelėmis supjaustyti pipirai, o po 10 min.— pomidorai. Viskas užpilama vandeniu ir verdama, kol mėsa ir daržovės visiškai suminkštėja.
Paduodamas guliašas turi būti ryškiai raudonas ir deginantis kaip ugnis.

Reklama:

Komentarai (19)


  • Rita 2021-12-27 19:43

    Man gavosi , ilgai reik troskint, man uzeme kazkur virs valandos, bet gavosi skaniai. Druska pries gala dejau nes nuo jos mesa nuo kieteja


  • rimas 2015-01-06 13:09

    guliasas patiekiamas su garnyru


  • aldona 2014-02-18 15:28

    nepatiko


  • remis 2013-11-14 21:23

    Teko valgyt vengrijoj tai tikrai superinis patiekalas.


  • Linksmute 2010-01-21 18:06

    :stop: Na siaip jau as visa gyvenima mesa pries troskinant taip pat apkepinu keptuveje , kad is jos isbegtu ,tai kas turi isbegti , jau po to tik darau kaip aprasyta. :galvoju:


  • KGBYSTAS 2010-01-21 12:31

    Prie ko ingridientuose nurodomi kvietiniai miltai? Ka su jais daryt? Per nosi traukt?:D


  • valodia 2009-12-05 14:45

    gaminame gal pavyks-sakiai manau


  • BRAnys 2009-11-29 21:50

    skaniai skaitosi :)
    kita savaite bandysim :):)


  • BRAnys 2009-10-19 18:52

    Zupa tai parasyk to gulaiso recepta


  • BRAnys 2009-10-19 18:22

    Tai gal pasakysi tikro gulaiso recepta je icia ne tikras ??


Daugiau receptų