200 gramų | grybai |
1 stiklinė | perlinės kruopos |
1 kilogramas | bulvių |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | salierai (stiebas) |
5 vienetai | lauro lapų |
šiek tiek | pelerūnas (kietis) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | duona (skrudinta) |
šiek tiek | obelių aliejus |
Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.
Autorės receptas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Uogų sriuba su makaronais
- Rūgštynių sriuba
- Dilgėlių sriuba su vištiena
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Špinatų sriuba
- Pieniška daržovių sriuba
- Svogūnų sriuba
- Lapienė su mėsa
- Bulbienė
- Pievagrybių sriuba
- Daržovių sriuba su pupelėmis
- Pupelių sriuba
- Šviežių žirnelių sriuba su grybais
- Lašišos ir lešių sriuba
- Aštri pomidorų sriuba
- Sriuba "Korėja"
- Kiaulienos troškinys-sriuba
- Svogūnų sriuba
- Amerikietiška špinatų sriuba
- Mikrobanginėje gaminta sūrio sriuba
Grybų sriuba
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grybai,
200 gramų -
Perlinės kruopos,
1 stiklinė -
Bulvės,
1 kilogramas -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
- Juodieji pipirai
-
Salierai, stiebas,
1 vienetas -
Lauro lapai,
5 vienetai - Pelerūnas (kietis)
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Duona, skrudinta
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į šiltą vandenį pamerkiame perlines kruopas (mirkome apie valandą). Grybus nuplauname ir supjaustome.
Į didelį puodą su verdančiu vandeniu dedame išmirkytas perlines kruopas, grybus, beriame druskos, dedame prieskonių ir verdame apie 30 minučių ant mažos ugnies.
Tada aliejuje apkepame pjaustytas griežinėliais arba tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus, salierą, supjaustytas bulves. Viską suverčiame į sriubą ir verdame ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintų krapų, ir dėti skrudintų duonos kubelių.
Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.
Autorės receptas.
Komentarai (3)
-
lina.
2015-02-28 13:37
labai skanu kad daugiau tu sriubu pagaminti visur patiekti ant stalo.kad galetu.lb butu smagu ir skanu...