1 kilogramas | grybai |
125 gramai | sviestas |
25 gramai | druska |
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūdytos rūgštynės
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Skanusis daržovių šašlykas
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Pomidorų ir čili padažas
- Marinuoti pievagrybiai
- Aštrios krevetės grilyje
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Konservuotos paprikos su pomidorais
- Rauginti agurkėliai
- Konservuoti pomidorai
- Marinuoti grybai
- Baklažanų ikrai žiemai
- Konservuoti aguročiai
- Marinuotos vyšnios
- Marinuotos paprikos
- Rauginti agurkai su vynuogių lapais
- Sūdyti pomidorai
- Konservuoti burokėliai
Grybai svieste
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Sviestas,
125 gramai -
Druska,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.