Grilyje kepta lašiša su daržovėmis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
600 gramų bulvių
šiek tiek druska
200 gramų šparaginės pupelės
400 gramų pomidorai
2 vienetai česnakas (skiltelės)
2 vienetai aitriosios paprikos
šiek tiek bazilikas
3 valgomieji šaukštai vynas (baltas)
8 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
4 vienetai lašiša (filė, gabalai, po 150g)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite. Šparaginių pupelių ankštis nuvalykite ir virkite 4 minutes verdančiame pasūdytame vandenyje. Išgriebkite iš vandens. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite kiekvieną pusiau.
Česnaką nulupkite ir sukapokite. Čili pipirų ankštis perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Baziliką supjaustykite, sumaišykite su česnaku ir čili pipirais, įpilkite acto ir 5 valg. šaukštus alyvuogių aliejaus. Sutrinkite piure. Pasūdykite, įberkite pipirų. Sumaišykite su bulvėmis, pupelėmis ir pomidorais, leiskite susigerti.
Lašišos filė nuplaukite ir nusausinkite. Sutepkite likusiu alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite grilyje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Daržoves išdėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite lašišos filė.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grilyje kepta lašiša su daržovėmis

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite. Šparaginių pupelių ankštis nuvalykite ir virkite 4 minutes verdančiame pasūdytame vandenyje. Išgriebkite iš vandens. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite kiekvieną pusiau.
Česnaką nulupkite ir sukapokite. Čili pipirų ankštis perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Baziliką supjaustykite, sumaišykite su česnaku ir čili pipirais, įpilkite acto ir 5 valg. šaukštus alyvuogių aliejaus. Sutrinkite piure. Pasūdykite, įberkite pipirų. Sumaišykite su bulvėmis, pupelėmis ir pomidorais, leiskite susigerti.
Lašišos filė nuplaukite ir nusausinkite. Sutepkite likusiu alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite grilyje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Daržoves išdėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite lašišos filė.

Reklama:

Komentarai (5)


  • lina 2009-11-12 20:45

    gal ir skanu, tik maniau kad lasisai tas marinatas, o pasirodo darzovems, o lasisa tik antrame plane- aliejus, druska, pipirai...


Daugiau receptų