Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu
AUTORIUS:
Milda
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Nė vieno papildomo gramo nepadovanosiantis patiekalas. Jis skanus karštas ir atvėsęs ar net iš šaldytuvo. Galima pagardinti padažu. Nė vieno papildomo gramo nepadovanosiantis patiekalas. Jis skanus karštas ir atvėsęs ar net iš šaldytuvo. Galima pagardinti padažu. Milda
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištienos faršas
200 gramų karštai rūkyta šoninė
200 gramų grikiai
2 vienetai kiaušiniai
1 vienetas rausvieji svogūnai
1 sauja prieskonių vištienai
1 žiupsnelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.
2.
Į maltą vištieną sudėti virtus grikius, prieskonius, labai smulkiai ir stambiau susmulkintą svogūną (prieš tai galima jį apkepti, bet nebūtina) bei šoninę ir įmušti kiaušinius. Daugiau druskos dėti nereikia - pakankamai sūrumo patiekalui suteiks šoninė. Viską išminkyti iki vientisos masės.
3.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Iš mėsos formuoti pailgos formos kepsnį - „zuikį“. Įpilti truputį vandens, kad kepsnys būtų sultingesnis.
4.
Uždengti folija ir pašauti į 200° C orkaitę 40 minučių. Tada nuimti foliją ir dar pakepti 15 minučių - kad susiformuotų plutelė. Gardžiausias karštas. Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Nė vieno papildomo gramo nepadovanosiantis patiekalas. Jis skanus karštas ir atvėsęs ar net iš šaldytuvo. Galima pagardinti padažu. Milda
Gaminimo eiga:
  1. Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.

  2. Į maltą vištieną sudėti virtus grikius, prieskonius, labai smulkiai ir stambiau susmulkintą svogūną (prieš tai galima jį apkepti, bet nebūtina) bei šoninę ir įmušti kiaušinius. Daugiau druskos dėti nereikia - pakankamai sūrumo patiekalui suteiks šoninė. Viską išminkyti iki vientisos masės.

  3. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Iš mėsos formuoti pailgos formos kepsnį - „zuikį“. Įpilti truputį vandens, kad kepsnys būtų sultingesnis.

  4. Uždengti folija ir pašauti į 200° C orkaitę 40 minučių. Tada nuimti foliją ir dar pakepti 15 minučių - kad susiformuotų plutelė. Gardžiausias karštas. Skanaus.

Receptą atsiuntė Milda
Reklama:

Komentarai (2)


  • Edita 2017-01-11 16:57

    dažniausiai taip ir būna - išvaizda patiekalo ne kokia, bet kai paragauni, pirštelius galima apsilaižyti


Daugiau receptų