1 stiklinė | kukurūzai (miltai) |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 stiklinė | cukrus |
100 gramų | sviestas |
200 gramų | graikiniai riešutai |
3 valgomieji šaukštai | medus |
20 gramų | kepimo milteliai |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai |
100 mililitrų | pienas |
400 ml cukraus
300 ml vandens
Kukurūzų miltus sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir užpilti pašildytu pienu ir sviestu.
Kiaušinius išsukti su cukrumi ir medumi, įberti gvazdikėlių.
Viską išmaišyti.
Graikiškus riešutus susmulkinti peiliu.
Didžiąją dalį tešlos supilti į kepimo indą ir pašauti į įkaitintą orkaitę 220 -15 min. Kita dalį tešlos išmaišyti su riešutukais ir užpilti ant pakepusio pyrago ir pašauti į orkaitę 200 C - apie 20-30 min.
Kol pyragas kepa pasiruoškite sirupą:
Ant lėtos ugnies pavirkite cukrų kol išsilydys (15-20min) įdėkite sviesto bei žiupsnelį cinamono.
Iškepus pyragui leiskite jam atvesti ir užpilkite sirupu.
SKANAUS!
Populiariausi receptai šią savaitę
- "Amerikietiškas" obuolių pyragas
- Pyragas su aguonomis ir razinomis
- Manų kruopų pyragas su uogomis
- Margas keksas
- Keksas su razinomis
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Šokoladinis pyragas su moliūgais
- Obuolių pyragas su džemu
- Paprastas pyragas su abrikosų džemu
- Šokoladionis keksas
- Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
- Obuolių pyragas su riešutais
- Jogurto indelio pyragas
- Didysis kriaušių pyragas
- Morkų pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
- Klasikinis pyragas "Tosca"
- Graikinių riešutų pyragas
- Jogurtinis pyragas
- Velykinis pyragas
Graikiškas Kalėdų saldutis
- Paruošimo laikas:
-
Kukurūzai, miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
1 stiklinė -
Sviestas,
100 gramų -
Graikiniai riešutai,
200 gramų -
Medus,
3 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
20 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Gvazdikėliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sirupui:
400 ml cukraus
300 ml vandens
Kukurūzų miltus sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir užpilti pašildytu pienu ir sviestu.
Kiaušinius išsukti su cukrumi ir medumi, įberti gvazdikėlių.
Viską išmaišyti.
Graikiškus riešutus susmulkinti peiliu.
Didžiąją dalį tešlos supilti į kepimo indą ir pašauti į įkaitintą orkaitę 220 -15 min. Kita dalį tešlos išmaišyti su riešutukais ir užpilti ant pakepusio pyrago ir pašauti į orkaitę 200 C - apie 20-30 min.
Kol pyragas kepa pasiruoškite sirupą:
Ant lėtos ugnies pavirkite cukrų kol išsilydys (15-20min) įdėkite sviesto bei žiupsnelį cinamono.
Iškepus pyragui leiskite jam atvesti ir užpilkite sirupu.
SKANAUS!
Komentarai (3)
-
laima
2009-12-20 22:36
aciu ! :super: labai patiko vyriokui:DD