Populiariausi receptai šią savaitę

Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

Komentarai: 2
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Receptai.lt redakcija: Obuoliai, cinamonas ir varškė - šie ingredientai jau iškart kalba apie tobulą būsimą skonį. Jeigu esate varškės pyragų mylėtojai (kaip kad esame mes), būtinai būtinai ( ...daugiau )
Gaminimo eiga:
  1. Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišykite, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutrinkite pirštais.
    Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.

  2. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų ir blenderiu viską sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
    Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm).

  4. Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidėkite viršutiniam sluoksniui) ir tolygiai paskirstykite.
    Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.
    Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.

  5. Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 1 val. ir 10 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
    Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Rasos virtuvės užrašai
Reklama:

Komentarai (2)


  • kristina 2016-11-05 19:34

    bandau kepti siuo metu! tikiuosi gausis viskas :)


  • Audrone 2016-09-25 08:07

    Skanumelis


Daugiau receptų