Gardi sezaminė duona
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 stiklinės kvietiniai miltai
1 stiklinė ruginiai miltai
2 arbatiniai šaukšteliai mielės (sausos)
1 valgomasis šaukštas cukrus
1.5 arbatinio šaukštelio druska
280 mililitrų vanduo
šiek tiek sezamas (sėklos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome tarpusavyje kvietinius ir ruginius miltus. Viduryje padarome duobutę, į kurią suberiame mielės, cukrų, druską. Sumaišome su šiek tiek miltų. Taip pat į centrą pamažu pilame vandenį ir imdami miltų iš šonų minkome tešlą. Tešlą minkome labai energingai apie 10 minučių. Tada aptepame aliejumi, įvyniojame į foliją, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.

Tešlą perminkome, formuojame duonos kepaliuką, viršų įpjauname, aptepame aliejumi ir apibarstome sezamo sėklomis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengiame folija ir dar paliekame pakilti apie 30 - 45 minutes.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių tempretatūros.

Populiariausi receptai šią savaitę

Gardi sezaminė duona

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sumaišome tarpusavyje kvietinius ir ruginius miltus. Viduryje padarome duobutę, į kurią suberiame mielės, cukrų, druską. Sumaišome su šiek tiek miltų. Taip pat į centrą pamažu pilame vandenį ir imdami miltų iš šonų minkome tešlą. Tešlą minkome labai energingai apie 10 minučių. Tada aptepame aliejumi, įvyniojame į foliją, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.

Tešlą perminkome, formuojame duonos kepaliuką, viršų įpjauname, aptepame aliejumi ir apibarstome sezamo sėklomis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengiame folija ir dar paliekame pakilti apie 30 - 45 minutes.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių tempretatūros.

Reklama:

Komentarai (4)


  • staras 2011-09-18 19:15

    foto tai batonas..... :-p :taip:


Daugiau receptų