Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
750 gramų varškė (neriebi)
250 gramų miltai
200 gramų krakmolas
3 pakeliai vanilinis cukrus
šiek tiek druska
6 vienetai kiaušiniai
200 gramų sviestas
1 vienetas citrinos žievelė (nutarkuota)
1 stiklinė vyšnios (konservuotos)
520 mililitrų pienas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
190 gramų cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sumaišykite miltus, 100 g krakmolo , 90 g cukraus ir 1 pakelį vanilinio cukraus , sviestą, 1 kiaušinį , žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius . Išminkykite tešlą ir padėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą. Tada plonu sluoksniu išklokite kepimo skardą ir kepkite 10 minučių 175°C temperatūroje.
2.
Likusį krakmolą išmaišykite su 100 ml pieno. 400 ml pieno užvirinkite kartu su 100 g cukraus ir likusiu vaniliniu cukrumi bei citrinos žievele. Į karštą pieną supilkite pieną su krakmolu ir vėl užvirinkite. Tada, kaitinant, sudėkite 4 kiaušinių trynius, išplaktus su varške ir švelniai maišant, supilkite išplaktus kiaušinių baltymus.
3.
Gautą varškės masę sudėkite į formą su torto pagrindu, o ant viršaus sudėti vyšnias.
4.
20 ml pieno šluotele išplakite su 1 kiaušinio tryniu ir plakiniu aptepkite torto viršų. Kepkite pyragą 40 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Gaivus varškės tortukas su vyšniomis

Komentarai: 2
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Sumaišykite miltus, 100 g krakmolo , 90 g cukraus ir 1 pakelį vanilinio cukraus , sviestą, 1 kiaušinį , žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius . Išminkykite tešlą ir padėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą. Tada plonu sluoksniu išklokite kepimo skardą ir kepkite 10 minučių 175°C temperatūroje.

  2. Likusį krakmolą išmaišykite su 100 ml pieno. 400 ml pieno užvirinkite kartu su 100 g cukraus ir likusiu vaniliniu cukrumi bei citrinos žievele. Į karštą pieną supilkite pieną su krakmolu ir vėl užvirinkite. Tada, kaitinant, sudėkite 4 kiaušinių trynius, išplaktus su varške ir švelniai maišant, supilkite išplaktus kiaušinių baltymus.

  3. Gautą varškės masę sudėkite į formą su torto pagrindu, o ant viršaus sudėti vyšnias.

  4. 20 ml pieno šluotele išplakite su 1 kiaušinio tryniu ir plakiniu aptepkite torto viršų. Kepkite pyragą 40 minučių.

Receptą atsiuntė Miglė
Reklama:

Komentarai (2)


  • saida 2015-02-10 21:20

    Labai skanus tik as i varske įmaišau vanilinį pudinga, nereikia virti pieno su krakmolu :)


  • Vaida 2015-02-10 14:52

    Labai įdomu būtų pasigaminti ir paragauti :)gal kas bandę,parašykit.


Daugiau receptų