Florencijos kiaušiniai
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
30 vienetų kiaušiniai
6 pundeliai špinatai (jauni, švieži)
2 kilogramai špinatai (sušaldyti)
160 gramų sviestas
šiek tiek druska
30 vienetų duona (balta)
Padažui:
140 gramų sviestas
140 gramų miltai
2 litrai pienas
6 vienetai kiaušiniai ((tryniai))
160 gramų sūris ( Gruyère arba Emmental (smulkiai tarkuotas))
Pabarstymui:
šiek tiek pipirai (čili (šviežias ir susmulkintas))
šiek tiek pipirai (juodieji ar kvapnieji)
šiek tiek muskatas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į keptuvę (tik nedideliais kiekiais) dėti šaldytų špinatų ir kepti, ant vidutinės ugnies, kol vanduo išgaruos.
Atskiroje keptuvėje sudėti kubeliais supjaustytą sviestą (prieš tai keptuvę įkaitinti). Tada sudėti šviežius špinatus. Pagardinti druska, pipirais bei šiek tiek pakepinti.
2.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ant vidutinės ugnies . Sviestui išsilydžius, suberti miltus. Maišyti miltus iki vienalytės masės 4 - 5 minutes. Kuomet masė tampa rusvos spalvos, maišant, supilti pieną. Nenustojant maišyti, virti padažą, kol taps kreminės konsistencijos (bent 10 min.). Tada leisti padažui atvėsti ir suberti smulkiai tarkuotą sūrį.
3.
Užvirti šiek tiek vandens ir sudėti virti kiaušinius (6 min.). Kiaušinius atšaldyti šaltame vandenyje ir atsargiai nulupti. Ant duonos riekių gražiai , darant vainiką, sudėlioti špinatus,o į vidurį dėti kiaušinį, užpilti padažo ir taip paruoštus kiaušinius pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti, kol kiaušinukai taps auksinės rudos spalvos.
Patiekiant, pabarstyti druskos, muskato bei susmulkintų čili pipirų.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Florencijos kiaušiniai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 30
Ingredientai: Padažui: Pabarstymui:
Gaminimo eiga:
  1. Į keptuvę (tik nedideliais kiekiais) dėti šaldytų špinatų ir kepti, ant vidutinės ugnies, kol vanduo išgaruos.
    Atskiroje keptuvėje sudėti kubeliais supjaustytą sviestą (prieš tai keptuvę įkaitinti). Tada sudėti šviežius špinatus. Pagardinti druska, pipirais bei šiek tiek pakepinti.

  2. Keptuvėje ištirpinti sviestą ant vidutinės ugnies . Sviestui išsilydžius, suberti miltus. Maišyti miltus iki vienalytės masės 4 - 5 minutes. Kuomet masė tampa rusvos spalvos, maišant, supilti pieną. Nenustojant maišyti, virti padažą, kol taps kreminės konsistencijos (bent 10 min.). Tada leisti padažui atvėsti ir suberti smulkiai tarkuotą sūrį.

  3. Užvirti šiek tiek vandens ir sudėti virti kiaušinius (6 min.). Kiaušinius atšaldyti šaltame vandenyje ir atsargiai nulupti. Ant duonos riekių gražiai , darant vainiką, sudėlioti špinatus,o į vidurį dėti kiaušinį, užpilti padažo ir taip paruoštus kiaušinius pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti, kol kiaušinukai taps auksinės rudos spalvos.
    Patiekiant, pabarstyti druskos, muskato bei susmulkintų čili pipirų.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų