Fliakai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek mairūnas
šiek tiek druska
50 gramų sūris (fermentinis)
2 vienetai svogūnai
2 vienetai morkos
200 gramų kopūstai
šiek tiek aitriosios paprikos
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek imbieras
1 kilogramas jautiena (kaulai)
400 gramų jautiena (kaulai)
60 gramų aliejaus
30 gramų kvietiniai miltai
šiek tiek muskatas
2 vienetai rauginti agurkai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Skrandis peiliu gerai nuskutamas, keletą kartų perplaunamas šiltame vandenyje, nutrinamas druska bei šepečiu ir dar kartą perplaunamas. Po to 2—3 kartus užpilamas šaltu vandeniu, užvirinamas, nukošiamas ir vėl perliejamas šaltu vandeniu. Daržovės nuplaunamos. Kaulai taip pat nuplaunami ir užpilami šaltu vandeniu. Iš jų išverdamas sultinys. 0,5L sultinio nupilama, o į likusį sudedamas skrandis. Jis verdamas maždaug 4 val., kol suminkštėja. Baigiant virti sudedama pusė daržovių. Likusios daržovės supjaustomos šiaudeliais, suberianios į aliejų, įpilama 125ml vandens, puodas uždengiamas dangčiu. Verdama, kol daržovės suminkštėja. 30 g aliejuje pakepinami miltai. Kai jie pasidaro šviesiai auksinės spalvos, išmaišomi, praskiedžiami šaltu sultiniu ir užvirinami. Išviręs skrandis nukeliamas nuo ugnies, sultinyje atšaldomas, po to išgriebiamas, supjaustomas plonomis juostelėmis ir sudedamas į paruoštą padažą. Kartu sukrečiamos daržovės (mišinys turi būti kaip sriuba). Viskas pasūdoma, pagal skonį pagardinama pipirais ir muskato riešutu, supilstoma į sriubos lėkštes ir paduodama. Atskirai patiekiama tarkuoto sūrio, raudonųjų pipirų, malto imbiero ir mairūnų.

Fliakai

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Skrandis peiliu gerai nuskutamas, keletą kartų perplaunamas šiltame vandenyje, nutrinamas druska bei šepečiu ir dar kartą perplaunamas. Po to 2—3 kartus užpilamas šaltu vandeniu, užvirinamas, nukošiamas ir vėl perliejamas šaltu vandeniu. Daržovės nuplaunamos. Kaulai taip pat nuplaunami ir užpilami šaltu vandeniu. Iš jų išverdamas sultinys. 0,5L sultinio nupilama, o į likusį sudedamas skrandis. Jis verdamas maždaug 4 val., kol suminkštėja. Baigiant virti sudedama pusė daržovių. Likusios daržovės supjaustomos šiaudeliais, suberianios į aliejų, įpilama 125ml vandens, puodas uždengiamas dangčiu. Verdama, kol daržovės suminkštėja. 30 g aliejuje pakepinami miltai. Kai jie pasidaro šviesiai auksinės spalvos, išmaišomi, praskiedžiami šaltu sultiniu ir užvirinami. Išviręs skrandis nukeliamas nuo ugnies, sultinyje atšaldomas, po to išgriebiamas, supjaustomas plonomis juostelėmis ir sudedamas į paruoštą padažą. Kartu sukrečiamos daržovės (mišinys turi būti kaip sriuba). Viskas pasūdoma, pagal skonį pagardinama pipirais ir muskato riešutu, supilstoma į sriubos lėkštes ir paduodama. Atskirai patiekiama tarkuoto sūrio, raudonųjų pipirų, malto imbiero ir mairūnų.

Reklama:

Komentarai (9)


  • ruta 2015-05-06 11:17

    As skrandzius nusipirkau Norfoje :)


  • Pege 2008-12-09 14:24

    Kiki, o mes vaikysteje fliakais vadindavome kukuruzu dribsnius, uzpiltus pienu. Tuos pacius Cellogs Corn Flakes :)


  • Tomas 2008-12-05 14:20

    Turguj


  • Kriste 2008-12-05 12:23

    O kur gaunat skrandi?


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...