2 vienetai | žuvis (2 rūšių, bet kokios mėgiamos) |
1 vienetas | lašiša (arba upėtakių kepsnys) |
2 vienetai | bulvių |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | pomidorai |
2 skiltelės | česnakas |
100 gramų | ryžiai |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
1 vienetas | sultinys (kubeliai) |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | aliejaus |
Visas daržoves susmulkiname: bulves supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka, svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome, pomidorus - skiltelėmis. Visas daržoves pakepiname ATSKIRAI, tas labai svarbu :) Į verdantį vandenį sudedame gabalėliais supjaustytas žuvis (išskyrus lašišą), suberiame apkeptas bulves, atskirai sukepintas morkas bei kartu apkeptus svogūnus su česnakais. Užverdame. Suberiame ryžius. Užverdame. Po 5 minučių sudedame keptus pomidorus ir suberiame visus prieskonius. Įdedame lašišos steiką ir supilame grietinėlę. Užverdame ir verdame dar 7-10 minučių ant nedidelės ugnies. Skani ir aromatinga žuvienė paruošta ;)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų ir kukurūzų sriuba
- Žirnių sriuba
- Špinatų sriuba su sūriu
- Trinta kukurūzų sriuba
- Vitaminų sriuba
- Pupų sriuba
- Daržovių sriuba su žiediniais kopūstais
- Daržovių sriuba su dešrelėmis
- Aštri pomidorų sriuba
- Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
- Greitoji sriubukė
- Trinta špinatų sriuba
- Ryžių sriuba su pievagrybiais
- Makaronų sriuba su daržovėmis
- Burokėlių sriuba
- Bulvių ir špinatų sriuba
- Burnočių sriuba
- Burokėlių sriuba
- Paprikų ir vištienos sriuba
- Raugintų burokėlių barščiai
Firminė Žavintos žuvienė
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, 2 rūšių, bet kokios mėgiamos,
2 vienetai -
Lašiša, arba upėtakių kepsnys,
1 vienetas -
Bulvės,
2 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Pomidorai,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Ryžiai,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Sultinys, kubeliai,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai - Juodieji pipirai
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puiki alternatyva nemėgstantiems tradicinės žuvienės, ypač tinka vaikams ;)
Visas daržoves susmulkiname: bulves supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka, svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome, pomidorus - skiltelėmis. Visas daržoves pakepiname ATSKIRAI, tas labai svarbu :) Į verdantį vandenį sudedame gabalėliais supjaustytas žuvis (išskyrus lašišą), suberiame apkeptas bulves, atskirai sukepintas morkas bei kartu apkeptus svogūnus su česnakais. Užverdame. Suberiame ryžius. Užverdame. Po 5 minučių sudedame keptus pomidorus ir suberiame visus prieskonius. Įdedame lašišos steiką ir supilame grietinėlę. Užverdame ir verdame dar 7-10 minučių ant nedidelės ugnies. Skani ir aromatinga žuvienė paruošta ;)