1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | pomidorai |
1 vienetas | kiaušiniai |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | bulvių |
500 gramų | kiauliena |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulviniai blynukai
- Keptos armonikos
- Orkaitėje keptos bulvės
- Bulvės su grietine ir sūriu
- Bulvių apkepas su svogūnais
- Sicilietiškas bulvių pyragas
- Mėsos apkepas
- Bulvinukai
- Arkliukas "alia Žemaitis"
- Velykinis paršiukas
- Bulvinės bandelės
- Irinos bulvių iešmeliai
- Troškinys čenachinėse
- Čanachai su čiobreliais
- Bulvytės su dešrelėmis
- Su žalumynais keptos šviežios bulvės
- Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
- Migdoliniai kotletėliai
- Bulvių kroketai
- Tarkuotų bulvių apkepas
Faršu ir sūriu įdarytos bulvių geldelės
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sūris, fermentinis,
300 gramų - Bulvės
-
Kiauliena,
500 gramų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų, paliekant 5 - 8 mm storio kraštus - padaryti "geldeles".
Faršą su susmulkintu svogūnu trumpai apkepti, įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Į apkepintą faršą įdėti 200 g kubeliais supjaustyto sūrio ir pomidorą. Viską gerai išmaišyti.
Paruoštu faršu įdaryti bulvių "geldeles". Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 val. kol bulvė taps minkšta.
Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 minutes palaikyti karštoje orkaitėje, kol sūris apsilydys.