2 stiklinės | vanilinis cukrus | |
12 vienetų | kiaušiniai ((baltymai)) | |
šiek tiek | šokoladas ((viršui aplieti)) | |
Glajui: | ||
2 stiklinės | cukraus pudra | |
1 stiklinė | citrinų sultys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Morkų pyragas
- Mielinis pyragas su aguonomis
- Rausvas tortas
- Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
- Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
- Šokoladinis pyragas "Širdelė"
- Tinginių "Napoleonas"
- Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
- Morkų pyragas
- Medaus ir bananų pyragas
- Velykinis pyragas su įdaru
- Pyragas su kumpiu ir agurkais
- Pynutės su šokoladu
- Šlapias pyragas
- Kokosinis obuolių pyragas
- Lietinių pyragas
- Danutės varškės pyragas
- Krokodilas
- Braškių ir bananų pyragas
- Tinginys tarp aguonų
Everestas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vanilinis cukrus,
2 stiklinės -
Kiaušiniai, (baltymai),
12 vienetų - Šokoladas, (viršui aplieti)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
2 stiklinės -
Citrinų sultys,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukraus pudrą. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir specialiu švirkštu spausti baltymų masę. Kepti 100 - 110 °C temperatūros orkaitėje apie valandą laiko (morengai bus iškepę, kai baltymų masė taps sausa ir lengva). Kol kepa morengai suplakite citrinos sultis su cukraus pudra. Iš iškepusių morengų lipdykite kalniuką, naudojant cukraus ir citrinos sulčių "klijus". Leiskite sustingti. Tada viršų gražiai apliekite tirpintušokoladu.