10 vienetų | grybai (džiovinti) |
0.5 vieneto | batonas |
1 stiklinė | pienas |
2 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | grietinė |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
Džiovintų grybų pudingas
-
Grybai, džiovinti,
10 vienetų -
Batonas,
0.5 vieneto -
Pienas,
1 stiklinė -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinė,
100 gramų - Krapai
- Petražolės
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išmirkyti grybai išverdami. Piene išmirkytas batonas nuspaudžiamas ir smulkiai sukapojamas. Susmulkinti svogūnai pakepinami svieste. Kiaušinių tryniai išsukami su druska, į juos suberiami kapoti grybai, batonas, supilama grietinė, sudedami prieskoniai. Viskas sumaišoma. Vėliausiai sukrečiami išplakti baltymai. Masė sumaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą apkepo formą. Verdama vandens vonelėje apie 1,5 val. Pudingas tiekiamas pašildytame dubenyje. Atskirai tinka duoti virtų bulvių, grietinės.