Populiariausi receptai šią savaitę

Džiovinti grybai

Komentarai: 5
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Galima džiovinti visų rūšių grybus, tačiau vertingiausi yra džiovinti baravykai. Visi grybai džiovinami vienodai, bet kiekviena rūšis atskirai. Surinkti švieži, nesukirmiję ir neperaugę grybai nuvalomi ir gerai nušluostomi švariu skudurėliu.
Nereikia grybų plauti, nes nuo to jie patamsėja. Prieš džiovinimą grybai surūšiuojami pagal kepuraičių dydį. Mažos kepuraitės nepjaustomos, didelės pjaustomos. Grybus galima džiovinti, suvertus ant kiečio stiebelių arba specialių smaigalių taip, kad jie nebūtų vienas prie kito prisiglaudę. Jie džiovinami 50—60° C temperatūroje. Karščiau džiovinami grybai pajuosta. Nepatariama grybų džiovinti saulėje, nes, lėtai džiūdami, jie ima gesti.

Rekomenduojame:

Komentarai (5)


  • dainius 2010-09-14 02:32

    ash shiandien radau 3 krepshus baravyku! anglijoj! verdu, shaldau ir dziovinu


  • Tekle 2010-08-27 19:48

    o mes dziovinam biski kirmeliuotus baravykus , nes kirmeles nuo karscio pabega
    o gerus surinktus baravykus pasiruosiam vakarienei


  • to artas 2009-09-19 19:21

    as tai zuvytes akvariume maitinu.Ypac samukai megsta


  • artas 2009-09-16 23:32

    o ka su dziovintais grybais daryt?


  • Memel 2009-08-18 23:12

    megstu tikrus grybus, o ne pievagrybius oku:


Daugiau receptų