Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kaukazinių slyvaičių kompotas
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Padažas "Uncle Ben's"
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Braškių uogienė
- Konservuoti grybai
- Vyšnių uogienė
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Marinuotos vyšnios
- Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Svarainių kompotas
- Agrastinis kompotas
- Aviečių marmeladas
- Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
- Konservuoti pomidorai
- Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
- Vyšnių kompotas
- Aviečių kompotas su apelsinais
- Juodujų serbentų kompotas
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...