Duonos lazdelės
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukrus
1 arbatinis šaukštelis druska
500 gramų kvietiniai miltai
250 mililitrų vanduo (šiltas)
7 gramai mielės (sausos)
1 valgomasis šaukštas aliejaus
šiek tiek aguonų
šiek tiek sezamas (sėklos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.

Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.

Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Duonos lazdelės

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.

Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.

Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų