1 valgomasis šaukštas | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
500 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
7 gramai | mielės (sausos) |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | aguonų |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kopūstų duonelė
- Velykų pyragas
- Šokoladinis pyragaitis mikrobangėje
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
- Paprastasis šokoladinis pyragas
- Šviesi kvietinė duona
- Naminė balta duona
- Keksiukai su uogomis
- Varškės tortas
- Kepsniukai su sūriu
- Pyragėliai su grybais ir mėsa
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Tuno pyragas su majonezu
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
- Dieviški eklerai
- Lengvai pagaminami keksiukai su šokoladu
- Sausainiai "Vamzdeliai" per 15 minučių
- Bandelės iš batono
- Trupiniuotis
- Sausainiai "paršiukai"
Duonos lazdelės
-
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Aguonos
- Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.