100 gramų | tešla (raugas) |
425 gramai | kvietiniai miltai |
200 gramų | vanduo (šiltas) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.75 stiklinės | abrikosų (džiovinti) |
0.75 stiklinės | lazdyno riešutai (smulkinti) |
Miltus sumaišykite su druska, supilkite raugą, vandenį ir minkykite tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų ir tada sudėkite smulkintus abrikosus bei riešutus. Vėl gerai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir palikite pakilti dvigubai.
Perminkykite tešlą, suformuokite duoną ir vėl padėkite padvigubėti ant kepimo formos.
Kepkite orkaitėje pirmąsias 10 min. esant 250 laipsnių, tada likusias 30 minučių esant 210 laipsnių.
Atvėsinkite ant grotelių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apvaliosios bandelės
- Duona su imbieru ir česnaku
- Duoninis biskvitas
- Totorių duona
- Spelta duona su sėklomis
- Česnakinė duona
- Kopūstų duonelė
- Krapų duona
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Vatikano duona
- Sūrūs riestainiai
- Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
- Ciabatta (itališka duona)
- Česnakinė duona su petražolėmis
- Prancūziška duona
- Sveikuolių duona
- Saldi bananų duona
- Grūdėtoji duona
- Speltos duona duonkepei
- Duona su svogūnais
Duona su abrikosais ir riešutais
- Paruošimo laikas:
-
Tešla, raugas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
425 gramai -
Vanduo, šiltas,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Abrikosai, džiovinti,
3/4 stiklinės -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pora valandų prieš gaminant, išimkite raugą iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros.
Miltus sumaišykite su druska, supilkite raugą, vandenį ir minkykite tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų ir tada sudėkite smulkintus abrikosus bei riešutus. Vėl gerai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir palikite pakilti dvigubai.
Perminkykite tešlą, suformuokite duoną ir vėl padėkite padvigubėti ant kepimo formos.
Kepkite orkaitėje pirmąsias 10 min. esant 250 laipsnių, tada likusias 30 minučių esant 210 laipsnių.
Atvėsinkite ant grotelių.