šiek tiek | morkos |
šiek tiek | dilgėlės |
šiek tiek | bulvių |
šiek tiek | perlinės kruopos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašišos galvyčių sriubytė
- Pupelių sriuba su sūriu
- Toskanos pupelių sriuba
- Šalta ispaniška sriuba
- Florentietiška špinatų sriuba
- Pomidorų sriuba su mėsa
- Trinta moliūgų sriuba
- Pupelių sriuba su miško grybais
- Pomidorinė sriuba
- Kreminė bulvių sriubytė
- Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais grybais
- Lašišos ir lešių sriuba
- Trinta brokolių sriuba
- Kreminė krevečių sriuba
- Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
- Svogūnų trinta sriuba
- Vištienos sriuba
- Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
- Sūrio ir duonos sriuba
- Vištienos sriuba su makaronais
Dilgėlių sriubytė
- Paruošimo laikas:
- Morkos
- Dilgėlės
- Bulvės
- Perlinės kruopos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dilgėles nuplauname, nuplikome karštu vandeniu bei supjaustome. Jas dėsime tik sriubai baigiant virti. Nuplautus, nuplikytus ir susmulkintus dilgėlių lapus galima dėti į kitas sriubas, salotas ir pan. Jei sriubą norite virti su mėsa, tada mėsos nuovirą reikėtų mažiausiai du kartus nupilti. Kad daržovių sriuba būtų skanesnė, galima įpilti arbatinį šaukštelį aliejaus. Arba prieš valgant įdėti grietinės. Morkas sutarkuojame burokine tarka, bulves supjaustome nedideliais kubeliais. Į verdantį vandenį įdedame kubeli sultinio, sukratome bulves ir morkas ir verdame apie 5 min. tada sukratome perlines kruopas ir verdame dar 5 min. Galų gale sudedame dilgėles.