500 mililitrų | vištiena (sultinys) |
1 žiupsnelis | pankolis (sėklos) |
1 vienetas | anyžiaus (žvaigždinis) |
1 sauja | dilgėlės |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
2 arbatiniai šaukšteliai | miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | alyvuogių aliejaus |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprikų ir vištienos sriuba
- Pomidorinė kopūstų sriuba
- Valstietiška duonos sriuba
- Daržovių-vištienos sriuba
- Ukrainietiški barščiai
- Šviežių daržovių sriuba su vištiena
- Sriuba su brokoliais
- Meksikietiška čili sriuba
- Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
- Balinta sriuba
- Lietuviška kopūstienė
- Vištienos sriuba su makaronais
- Plūdenos sriuba
- Kopūstų sriuba su vištos šlaunelėmis
- Trinta brokolių sriuba
- Pieniška sriuba su cukinija
- Trinta morkų ir moliūgų sriuba
- Mamos žirnių sriuba
- Jautienos sriuba
- Suomiška žuvienė
Dilgėlių sriuba
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Vištiena, sultinys,
500 mililitrų -
Pankolis, sėklos,
1 žiupsnelis -
Anyžius, žvaigždinis,
1 vienetas -
Dilgėlės,
1 sauja -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišydami kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti. Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius perpjauti per pusę ir į sriubą įdėti baigiant virti.
Skanaus.