12 vienetų | bulvių (virtos) |
3 vienetai | bulvių (virtos) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | grietinė |
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens didžkukulai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami akepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Varškės įdarui į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, kmynų; viskas išmaišoma. Didžkukulai užpilami tirpintu sviestu su grietine.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karališki pusryčiai
- Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
- Suši su lašiša
- Blynelių ir lašišos užkandėlė
- Kiaušininė piciukė keptuvėje
- Tortilijos su kumpeliu
- Sumuštiniai su silke ir obuoliais
- Autentiška meksikietiška "Guacamole"
- Kalmarų žiedai alaus tešloje
- Krekerių užkandėlė
- Liežuvio užkandėlė su majonezu
- Vėrinukai su lašiša
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Kibinai
- Kepti moliūgai
- Rūkyti naminiai vijūnai
- Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
- Omletas su sūriu
- Kiaušiniai – vėžliukai
- Tradicinė silkė
Didžkukulai su varške
-
Bulvės, virtos,
12 vienetų -
Bulvės, virtos,
3 vienetai - Druska
- Grietinė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Varškės įdarui papildomai reikės: 500 g varškės, kiaušinis, truputis druskos, kmynų, riebalų.
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens didžkukulai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami akepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Varškės įdarui į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, kmynų; viskas išmaišoma. Didžkukulai užpilami tirpintu sviestu su grietine.