100 gramų | žirniai (džiovinti) |
100 gramų | lęšiai (džiovinti ar švieži) |
1 vienetas | morkos (nemažos) |
100 gramų | dešrelės (pieniškos) |
1 skiltelė | česnakas |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | prieskoniai |
šiek tiek | druska (mėgiami) |
1 stiklinė | sultinys (daržovių) |
šiek tiek | migdolai (drožlės) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta antiena
- Virta aviena su pomidorais
- Vištiena, šutinta su daržovėmis
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Troškinys žarijose
- Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
- Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
- Vištienos blauzdelės su žirnių padažu
- Troškinys moliniame inde
- Kiaulienos guliašas
- Agurkų pjausniai
- Baravykai svogūnų padaže
- Troškinta triušiena
- Gardus daržovių troškinys
- Bulvių guliašas
- Jautiena kopūstų padaže
- Vištiena troškinta daržovėse
- Maltiniai su grybų padažu
- Lietuviška kopūstienė
- Vištiena su abrikosais
Dešrelių troškinys su lęšiais ir žirniais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Žirniai, džiovinti,
100 gramų -
Lęšiai, džiovinti ar švieži,
100 gramų -
Morkos, nemažos,
1 vienetas -
Dešrelės, pieniškos,
100 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė - Aliejus
- Prieskoniai
- Druska, mėgiami
-
Sultinys, daržovių,
1 stiklinė - Migdolai, drožlės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žirnius išbrinkinkite per naktį ir virkite kartu su lęšiais daržovių sultinyje. Virkite maždaug apie 15 - 20 min. ant mažos ugnies. Įkaitintame aliejuje keptuvėje pakepinkite griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintą česnaką ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite pjaustytas dešreles ir dar pakepkite kelias min., pabarstykite prieskoniais. Tada dėkite dešreles su daržovėmis į puodą su žirniais ir lęšiais, jei reikia - pasūdykite, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite tol, kol žirniai bus minkšti. Prieš valgant troškinį apibarstykite skrudinto migdolo drožlėmis.