500 gramų | kvietiniai miltai |
250 gramų | sviestas |
1 litras | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
150 gramų | cukrus (apibarstymui) |
Į miltus įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą. Sviesto drožles greitai išmaišyti su miltais, kad nesuliptų. Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas sumikštėtų. Maišant peiliu pilti grietinę. Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, kočioti 3 mm. storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus. Daryti norimos formos sausainėlius ir kepti 240 laipsnių temperaturoj, kol gražiai pagels.
P.S. Kepant šiuos sausenėlius nepatartina atidarinėti orkaitės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kokosiniai sausainiai su šokoladu
- KŪČIUKAI
- Sausainiai "Žvaigždutė"
- Olandiški sausainėliai su majonezu
- Paplotėliai su bananais
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Varškės sausainiai
- Sausainiai su uogiene
- Šokoladiniai biskvitai
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Sausainiai su šokoladu
- Sausainiai „Cappuccino“
- Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
- Moliūginiai meduoliai
- Sausainiai su džiovintais ananasais
- Meduoliai
- Sausainiai su migdolais
- Kalėdiniai sausainiai
- Sūrinukai
Desertinis sausainis Aukselis
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Sviestas,
250 gramų -
Grietinė,
1 litras -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus, apibarstymui,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimas:
Į miltus įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą. Sviesto drožles greitai išmaišyti su miltais, kad nesuliptų. Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas sumikštėtų. Maišant peiliu pilti grietinę. Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, kočioti 3 mm. storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus. Daryti norimos formos sausainėlius ir kepti 240 laipsnių temperaturoj, kol gražiai pagels.
P.S. Kepant šiuos sausenėlius nepatartina atidarinėti orkaitės.