600 gramų | cukinija |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
70 gramų | sūris |
5 valgomieji šaukštai | miltai |
1 sauja | petražolės |
1 sauja | krapai |
2 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | bazilikas |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos širdelių blyneliai
- Avižinių dribsnių blyneliai su varške
- Žirnių blynai
- Kopūstų maltiniai
- Manų košės blynai
- Moliūgų sklindžiai
- Grikių blynai
- Virtinukai su sūriu
- Blyneliai su šokolado traškučiais
- Blynai su obuoliais
- Šokoladiniai blynai
- Bananiniai blynai
- Sūris ,,Mexicano" alaus tešloje
- Moliūgų blynai
- Grikių blynai be kiaušinių
- Bulviniai blynai su grybais
- Vermišėlių ir krabų lazdelių kepsniukai
- Blynų tortukas
- Blynai su lašiša
- Blynai su sojos faršu
Cukinijų blyneliai su sūriu ir žalumynais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Cukinija,
600 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sūris,
70 gramų -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Petražolės,
1 sauja -
Krapai,
1 sauja -
Česnakas,
2 skiltelės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Bazilikas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukinijas sutarkuojame burokine tarka. Nuspaudžiame skystį, jei jo labai daug.
Pilame išplaktus kiaušinius, dedame susmulkintus krapus, petražoles, smulkia tarka sutarkuotą svogūną, česnakus ir sūrį, beriame miltus, druskos, pipirų, bazilikų. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Turi būti vidutinio tirštumo tešla.
Paliekame brinkti tešlą bent 10 minučių.
Kepame blynelius keptuvėje ant aliejaus/sviesto mišinio apie 5 minutes iš abiejų pusių, kol apskrunda.
Patiekiame su grietine arba natūraliu graikišku jogurtu.