"Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
AUTORIUS:
Ina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 mililitrų grietinėlės, 35% (30 procentų riebumo)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus ("DanSukker" su tikra vanile)
6 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų cukrus ("DanSukker" Panevėžio Plius)
7 valgomieji šaukštai cukrus ("DanSukker", cukranendrių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Grietinėlę ir DanSukker vanilinį cukrų su tikra vanile supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šonuose pradės kilti burbuliukai, neužvirkite.
2.
Kiaušinių trynius išsukite su DanSukker "Panevėžio plius" cukrumi. Stenkitės neplakti intensyviai, kad nesusidarytų oro burbuliukai.
3.
Į kiaušinių trynius, pastoviai maišant, po truputį supilkite grietinėlę. Perkoškite, nuo paviršiaus šaukštu atsargiai surinkite oro burbuliukus.
4.
Pasiruoškite formeles, jas sudėkite į gilesnę formą, į kurią vėliau reiks pripilti verdančio vandens. Atsargiai supilstykite masę į paruoštas formeles. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų iki pusės formeles. Dėkite į įkaitintą 140 laipsnių orkaitę bei kepkite apie 40-45 min. Masė turi būti stingstančios želė arba pudingo konsistencijos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros bei dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kad masė galutinai sustingtų.
5.
Prieš patiekiant atšaldyto kremo paviršių padenkite plonu sluoksniu "DanSukker" cukranendrių cukraus plutele bei specialiu degikliu pakaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

"Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Grietinėlę ir DanSukker vanilinį cukrų su tikra vanile supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šonuose pradės kilti burbuliukai, neužvirkite.

  2. Kiaušinių trynius išsukite su DanSukker "Panevėžio plius" cukrumi. Stenkitės neplakti intensyviai, kad nesusidarytų oro burbuliukai.

  3. Į kiaušinių trynius, pastoviai maišant, po truputį supilkite grietinėlę. Perkoškite, nuo paviršiaus šaukštu atsargiai surinkite oro burbuliukus.

  4. Pasiruoškite formeles, jas sudėkite į gilesnę formą, į kurią vėliau reiks pripilti verdančio vandens. Atsargiai supilstykite masę į paruoštas formeles. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų iki pusės formeles. Dėkite į įkaitintą 140 laipsnių orkaitę bei kepkite apie 40-45 min. Masė turi būti stingstančios želė arba pudingo konsistencijos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros bei dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kad masė galutinai sustingtų.

  5. Prieš patiekiant atšaldyto kremo paviršių padenkite plonu sluoksniu "DanSukker" cukranendrių cukraus plutele bei specialiu degikliu pakaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Ina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų