250 gramų | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
200 gramų | migdolai (drožlės) |
150 gramų | cukrus |
šiek tiek | citrinos (žievelė, tarkuota) |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
50 gramų | migdolai (drožlės) |
Paruošti įdarą: į dubenėlį suberti maltus migdolus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti sultis. Gerai išmaišyti.
Perminkyti tešlą, ant miltais pabarstytos lentos iškočioti du apvalius papločius. Vienu tešlos gabalu iškloti kepimo skardos dugną bei šonus (2 cm aukščio), aptepti migdolų įdaru. Uždėti kitą tešlos gabalą ir gerai prispausti. Pyrago viršų subadyti šakute, pabarstyti skaldytais migdolais ir užpilti ištirpintu sviestu. Kepti karštoje orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pupelių chocolate brownie
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
- Napoleonas
- Morkų pyragas
- Bulka "Pynutė"
- Sezamo gardumynas
- Bulvinis pyragas
- Apelsininis pyragas
- Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
- Pyragas "2 in 1"
- Pyragas "Magdė"
- Mielinės tešlos pyragas
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Obuolių apkepas
- Jogurtinis tortas
- Plokštainis diena-naktis
- Obuolių ir aguonų pyragas
- Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
- Kalėdinė eglutė
Citrinų pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Druska
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Migdolai, drožlės,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų - Citrinos, žievelė, tarkuota
-
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Migdolai, drožlės,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Persijotus miltus išberti ant medinės lentelės, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį ir trynį, įberti druskos, sukrėsti sutarkuotą sviestą. Užminkyti tešlą, uždengti ir palikti valandai, kad išbrinktų.
Paruošti įdarą: į dubenėlį suberti maltus migdolus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti sultis. Gerai išmaišyti.
Perminkyti tešlą, ant miltais pabarstytos lentos iškočioti du apvalius papločius. Vienu tešlos gabalu iškloti kepimo skardos dugną bei šonus (2 cm aukščio), aptepti migdolų įdaru. Uždėti kitą tešlos gabalą ir gerai prispausti. Pyrago viršų subadyti šakute, pabarstyti skaldytais migdolais ir užpilti ištirpintu sviestu. Kepti karštoje orkaitėje.