Cezario salotos
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas salotos (Iceberg, galva)
400 gramų vištienos filė (ar kalakutiena)
šiek tiek ančiuvių (aliejuje)
4 vienetai kiaušiniai
1 sauja duona (kubeliai, pakepinti orkaitėje)
200 gramų parmezano sūris
3 vienetai agurkų (maži)
1 vienetas poras
šiek tiek svogūnai (laiškai)
1 vienetas česnakas (jei norite aštriau)
šiek tiek krapai
šiek tiek grietinėlės, 35%
šiek tiek bazilikas
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.

Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelemis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.

Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.

Populiariausi receptai šią savaitę

Cezario salotos

Komentarai: 29
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.

Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelemis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.

Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.

Reklama:

Komentarai (29)


  • pritariu Robertui 2015-06-27 18:59

    cezario salotos kuo toliau tuo labiau isigimsta. tikros cezario salotos paprastesnes


  • Julita 2013-08-05 16:47

    Pritariu "keista" komentarui. Tikrai puikios salotos ir nereikėtų čia ant tų lietuvių taip varyti. Jei nepatinka tai nekomentuokit. Bent jau normaliai pasakykit , o ne pretenzijas visas rodykit.

    P.S. Salotos tikrai nuostabios :) Valgiau prie vištienos su bulvemis tai net liežuvį buvo galima praryti :)


  • salota 2012-11-22 09:58

    Tik nereikia jų vadinti Cezario


  • (anonimas) 2012-06-20 22:47

    Superines salotos! :super:


  • (anonimas) 2011-10-08 15:33

    :super: :super: :super: :super:


  • keista 2011-06-22 11:41

    kokių piktų komentarų yra... Sulietuvintos čia salotos, panašias mambo picoj daro, kiek esu valgius. O ko čia tiek piktintis, nesuprantu, svarbu autoriui/ei ir jo šeimai patinka ir gerai. Ko čia purkštaujat. Nebūtų lietuviai :)


  • Skirma 2011-06-16 17:21

    Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... %-)


  • jaunius 2011-05-07 12:09

    o vietoj anciuviu galima dėt tuna ? :-)


  • jaunius 2011-05-07 12:08

    o vietoi anciuviu galima dėti tuna ? :-)


  • jaunius 2011-05-07 12:04

    o vietai ančiuviu dėt tuna galima ? :-)


Daugiau receptų