Cepelinai su varške
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių (virtos)
3 vienetai bulvių (virtos)
šiek tiek druska
300 gramų varškė
1 vienetas kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas grietinė
20 gramų sviestas
0.5 arbatinio šaukštelio mėta
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Varškę pertrinkite pro sietelį arba gerai ištrinkite, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį varškės įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite apvalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 min. Valgykite su sviestu, grietine ar spirgučiais.

Cepelinai su varške

Komentarai: 20
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Varškę pertrinkite pro sietelį arba gerai ištrinkite, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį varškės įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite apvalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 min. Valgykite su sviestu, grietine ar spirgučiais.

Reklama:

Komentarai (20)


  • Migle 2014-12-13 16:37

    Gerais


  • geruks 2014-09-23 15:40

    Cepelinai tik su varške. :) Tik jie pas mane pagarboje.


  • Virginija 2011-05-21 13:51

    Krakmolą geriau dėti sausą.Pirktinį.Nusunktą nuo bulvių nededu.Kuo daugiau cepelinuose vandens,tuo labiau jie pasišiaušę. :-p


  • (anonimas) 2010-11-30 15:05

    lebai skanus gaunasi dar pati nedariau bet mama dare :-)


  • linka 2010-09-07 18:06

    dekui, labai skanus gavosi. tik i isspaustas bulves sudejau issiskyrusi krakmola (bijojau kad issirs beverdant) ir gavosi puikiai.


  • Ramune 2010-07-21 16:31

    Kiti krakmola pliko verdanciu vandeniu gal galit pasakyti kaip ir ant kiek plikyti kad neirtu cepelinai? :-)


  • renata 2010-01-18 12:43

    reikia deti krakmola tada jie neissyra verdant...


  • (anonimas) 2009-11-22 11:50

    :super:


  • kestutis 2009-11-03 15:37

    ..labai skanu! :super:


  • saule 2009-10-13 16:33

    o meta kur?
    :-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...