Cepelinai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
200 gramų mėsa (jautiena ir kiauliena)
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
3 vienetai bulvių (virtos)
1 kilogramas bulvių (žalios)
šiek tiek druska
1 vienetas svogūnai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Mėsą sumalkite, įdėkite pakepintų riebaluose svogūnų, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį mėsos įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15- 20 min.
Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus šviežius lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite kol pagels, po to įdėkite grietinę ir pakaitinkite iki užvirs. Druskos dėti pagal skonį.

Cepelinai

Komentarai: 58
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Mėsą sumalkite, įdėkite pakepintų riebaluose svogūnų, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį mėsos įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15- 20 min.
Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus šviežius lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite kol pagels, po to įdėkite grietinę ir pakaitinkite iki užvirs. Druskos dėti pagal skonį.

Reklama:

Komentarai (58)


  • Kasparas :) 2013-03-11 13:36

    kiek i to 1kg bulviu, cepelinu iseis???


  • Berniukas 2012-12-18 14:09

    Cepelinai tokie skanus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Niam niam! :valgau: :super: :jee: :soku2:


  • sončikas 2012-07-03 01:44

    Sveikučiai;) štai receptukas,pagal kurį atsiskaičiau technologijų egzaminą ir gavau 10:)) pabandykit ir jūs,manau,nenusivilsit;)
    Cepelinai-tinginukai:
    žalias bulves sutarkuoti burokine tarka,svogūna pakepinti.Tuomet faršą,pakepintą svoguną,druską.pipirus(jei qeikia kiaušinį,kad labiau suliptų) sudėti į tarkius,sumaišyti.Suformuoti ovalios formos cepelinus,dėti į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 25-35min:)


  • Jurgita 2012-01-07 19:49

    O man skaniau i cepelinus deti pakepinta farsa su svogunais. Nebuna toks mesos gumuliukas o palaida mesyte. Niam niam :)


  • Ieva 2011-11-11 22:47

    nu vat cia tai patiekalas :super: ir sotu,ir skanu,uztenka ir kitai dienai :-)


  • (anonimas) 2011-06-13 22:59

    eh jus kokie jus Lietuviai kad cepelinu nemokat virti :-D reikia tik labai noreti ir iseis :super:


  • salbomane 2011-05-09 12:23

    gal kas zinote,zmones gerieji,kaip reikia pasigaminti virtu bulviu cepelinus????? :-?


  • jovita 2011-02-22 21:14

    na o as nededu jokio krakmolo,kaip issiunkiu bulves palieku tam skystymui nusistoveti ir ten buna krakmolo ypilu puoduka vandenio ta krakmola suminkstina ismaisau ir dedu ant bulviu tarkes aisku deu ir virtu bulviu visada :soku2:


  • Deivis 2010-12-28 17:19

    Jei nori, kad cepelinai neistiztu reikia nepalikti nei vieno itrukimo, kuo lygesnis pavirsius tuo jis stipresnis. Tam kad sulygint visus itrukimus ir padaryt cepeliuka dar stipresni as pasidarau toki birzgaliuka is silto vandens ir krakmolo (stikline vandens ir 2-3 saukstai krakmolo), suvilges pirstu galus apglostau cepelina tuo skysciu taip kad jis butu tobulas :-) beto reikia nepervirti, kiekviena minute svarbi, mano viduriukas lygiai 15 min, dar vienas dalykas, jei jau matai kad pradejo skestis staigiai pilk salto vandens ant virsaus. turetu padet :-)


  • SS 2010-12-01 20:50

    Daug kas priklauso ir nuo pačių bulvių, gal jos nekrakmolingos?


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...