4 vienetai | bulvių |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.25 stiklinės | pienas |
4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 skiltelė | česnakas |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių plokštainis su grybais
- Dešrelės su bulviniais blynais
- Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
- Bulvių kotletai su porais
- Bulvių košė su vištiena
- Orkaitėje keptos bulvės
- Bulvinė pica su dešrelėm
- Velykinis paršiukas
- Bulvinukai
- Bulvių pyragėliai su grybais
- Bulvių ir kamambero apkepas
- Bulvių apkepas su svogūnais
- Žemaičių blynai su grybų padažu
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Bulvių plokštainis
- Cepelinai su mėsa
- Pyragas su bulvėmis
- Bulviniai blynai su morkomis
- Bulviniai blynai iš tarkuotų bulvių
- Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
Čekiški bulviniai blynai
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
4 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
1/4 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
1 skiltelė -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai - Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite: dalį smulkia, dalį stambia trintuve. Įkaitinkite pieną. Nupilkite skystį nuo bulvių ir sudėkite jas į didelį dubenį. Užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmaišykite. Susmulkinkite česnaką ir sudėkite į gautą mišinį. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Turėtų būti gana tirštas mišinys. Įpilkite pieno, jei jis per tirštas, įberkite miltų - jei per skystas. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Formuokite didelius blynus apie 1 cm storio ir 17-18 cm skersmens. Kepkite iki auksinės spalvos. Leiskite aliejui nuvarvėti ant popierinių rankšluosčių.
Komentarai (5)
-
Rita
2017-10-11 21:12
Super skanus
-
Ruta
2015-10-01 12:18
Čekai i šiuos blynus dar beria mairuno prieskonio...bet musu lietuviški bulviniai blynai daug skanesni (y) :-)