200 gramų | burokėliai (nedideli) |
100 gramų | grybai (virti) |
1 vienetas | svogūnai |
0.5 valgomojo šaukšto | acto |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 stiklinės | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krabų mišrainė
- Vištienos salotos su vynuogėmis
- Salotos su vištiena
- Marinuotų burokėlių salotos
- Pavasarinės salotos su vištiena
- Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis
- Baltos salotos su dešra
- Salotos su jautiena
- Silkė su burokėliais ir žirneliais
- Pupelių ir duonos mišrainė
- Valentino salotos
- Salotos su vištiena
- Rūkytos vištienos ir daržovių mišrainė
- Pievagrybiai su svogūnais
- Rusiška mišrainė
- Lašišos nugarėlių salotos
- Gennaro salotos (daržovių salotos su moliūgu)
- Krabų mišrainė su kumpiu
- Mišrainė su rūkyta dešra
- Pupų salotos
Burokėlių salotos su grybais
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai, nedideli,
200 gramų -
Grybai, virti,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Actas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas - Cukrus
- Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Komentarai (6)
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?