Burokėlių rūgštis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | burokėliai |
2 litrai | vanduo |
1 vienetas | duona (riekė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kriaušienė
- Svarainių kompotas
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Konservuoti baravykai
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Konservuoti žirneliai
- Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
- Žemuogės cukruje
- Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
- Aviečių marmeladas
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
- Mišrainė su ryžiais
- Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
- Marinuotos vyšnios
- Marinuoti burokėliai
- Rabarbarų tyrė
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Padažas "Uncle Ben's"
- Grybų sultys
Burokėlių rūgštis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai,
1 kilogramas -
Vanduo,
2 litrai -
Duona, riekė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...