2 vienetai | burokėliai (virti) |
1 vienetas | silkė |
2 vienetai | svogūnai |
0.5 vieneto | citrinos |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kmynai |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | žalumynų (džiovinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Salotos su brokoliais, pomidorais ir kiaušiniais
- Sluoksniuota burokėlių mišrainė su majonezu
- Makaronų salotos su rūkytu kumpiu
- Salotos „Sniegena“
- Duonos ir pupelių mišrainė
- Silkės salotos
- Žuvies salotos su pomidorais
- Ryžių makaronų ir krabų lazdelių salotos
- Vištienos salotos su vynuogėmis
- Kumpio salotos su pievagrybiais
- Salotos Kalėdų stalui
- Žalios salotos su silke
- Baltos salotos su dešra
- Paprastos makaronų salotos
- Saldžiarūgštės raugintų kopūstų salotos
- Vytintos jautienos salotos su melionu
- Rūkytos menkės salotos
- Salotos su tunu
- Tailandietiškos ryžių salotos
- Brokolių salotos
Burokėlių mišrainė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Burokėliai, virti,
2 vienetai -
Silkė,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Kmynai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Cukrus
- Žalumynai, džiovinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėliai nulupami, supjaustomi plonais griežinėliais.
Silkė išmirkoma, nulupama, išrenkami kaulai, smulkiai sukapojama. Svogūnai supjaustomi griežineliais ir kepinami aliejuje. Kai svogūnai bus minkšti, sudedama paruošta silkė, suberiami kmynai dar kiek pakepinama.
Ant burokėlių supilamos išspaustos citrinos sultys. Ant viršaus užpilami kepti svogūnai su silke. Lengvai išmaišoma įberiariant druskos ir cukraus pagal skonį. Viršus užbarstomas džiovintais salierų ar petražolių lapeliais.
Komentarai (2)
-
Julita
2013-08-05 16:50
Super :)