2 vienetai | burokėliai (virti) |
1 vienetas | silkė |
2 vienetai | svogūnai |
0.5 vieneto | citrinos |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kmynai |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | žalumynų (džiovinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių salotos
- Rusiškos salotos
- Makaronų mišraine su majonezu
- Brokolių salotų gaminimas
- Mišrainė "Gulbių ežeras"
- Bulvių salotos
- Karštos kukurūzų salotos
- Sočioji mišrainė
- Ryžių salotos
- Ryžių su slyvomis mišrainė
- Pupų salotos
- Kumpio salotos su pievagrybiais
- Salotos su vištiena
- Vištienos salotos
- Burokėlių ir kopūstų salotos
- Saldžios vištienos salotos
- Salotos su krabų lazdelėmis
- Kalmarų salotos
- Makaronų-pomidorų mišrainė
- Makaronų mišrainė su pievagrybiais
Burokėlių mišrainė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Burokėliai, virti,
2 vienetai -
Silkė,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Kmynai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Cukrus
- Žalumynai, džiovinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėliai nulupami, supjaustomi plonais griežinėliais.
Silkė išmirkoma, nulupama, išrenkami kaulai, smulkiai sukapojama. Svogūnai supjaustomi griežineliais ir kepinami aliejuje. Kai svogūnai bus minkšti, sudedama paruošta silkė, suberiami kmynai dar kiek pakepinama.
Ant burokėlių supilamos išspaustos citrinos sultys. Ant viršaus užpilami kepti svogūnai su silke. Lengvai išmaišoma įberiariant druskos ir cukraus pagal skonį. Viršus užbarstomas džiovintais salierų ar petražolių lapeliais.
Komentarai (2)
-
Julita
2013-08-05 16:50
Super :)