Populiariausi receptai šią savaitę

Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas

Komentarai: 17
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Lakštų darymas:
Pasiberti ant stalo miltus ir su burokine tarka sutarkuoti gerai sušalusį sviestą ir sudėti grietinę, kiaušinius, viską sukapoti, bet per daug neminkyti, tešla turi gautis normalaus minkštumo, na tokia ir gausis iš šių nurodytų produktų. Pabaigus minkyti padaryti 3 kamuoliukus ir sudėti į lėkštę pridengti maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve 1 valandą. Po to imti po vieną rutuliuką ir kočioti kuo ploniau. Iš vieno rutuliuko gaunasi keletas lakštų, žiūrint kokio dydžio darysite tortą. Skardą ištepti margarinu Vilnius kepiniams, bet labai plonai. Ir pašauti į įkaitintą orkaitę, kepti lakštą, kol jis pasidarys pūslėtas, bet neperkepti. Na maždaug 10-15 minučių, tiesiog reikia pačiam stebėt, kad nesudegtų, o orkaitę įkaitinti iki 180-200 laipsnių.

Kremas:
Sviestą išsukti iki baltumo. Sudėti kondensuotą pieną, kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir romo esencijos kelis lašus. Ir viską gerai išsukti, kad nebūtų jokių grūdelių, o būtų vientisa masė. Iškeptus blynus, dar kol karšti, galima gražiai uždėjus lėkštę aplyginti, o trupinius panaudoti torto aplipdymui. Kiekvieną blyną reikia sutepti su tuo kremu, o ant paskutinio netepti, bet uždėti kokį nors tvirtesnį puodą, kad truputį prislėgtų ir taip palaikyti kokia 20 minučių. Ir tada galima jau aptepti šonus su likusiu kremu ir viršų. Apdėti trupiniais ir papuošti.

Reklama:

Komentarai (17)


  • Brigita 2015-12-21 12:08

    Būtinai reikia romo?


  • valentina 2015-12-17 13:29

    Iabai skanus


  • Raimonda 2015-12-03 21:17

    Kiek dėti sviesto į teslą, kiek į kremą?


  • violeta cepaitiene 2015-12-03 14:30

    Atrodo skaniai.reiks isbanbyti-:)


  • Milda 2015-01-10 16:19

    O kiek sviesto i krema ir kiek i tesla?


  • ir dar pridursiu : tai ne nesamonė o pyragas tiesiog neragavę negalite to pasakyti paragaukite ir sužinokite...:), 2015-01-07 22:55

    Es kvailys!!!!


  • irmina 2015-01-07 22:50

    Labai puikus pyragas viskas gerai TIRPSTAburnoje .taigi dėkoju už receptą per kalėdas visi jį gyrė:)*


  • rita 2014-12-25 15:58

    Atsiprasau uz pries si parasyta komentara. Tortas nuostabus. Tikrai tirpsta burnoje. Tik as spausziau citrina I krema, kitaip butu per saldu. Bet kaip kas megsta. Receptas super.


  • rita 2014-12-22 18:28

    Nu o as 400 I tesla ir sudejau. O gi kepeja esu :). Dabar perskaiciau kremo daryma. Tai zodziu..... kokio kietumo blynai bus... ne aisku. Sugadinau tik produktus.... nesamone o ne pyrago receptas.


  • es 2014-11-28 18:18

    su tiek kondencuoto pieno rura susikljuot gali :D :D


Daugiau receptų