1 kilogramas | bulvių |
70 gramų | sviestas |
125 gramai | sūris |
250 mililitrų | grietinė |
0.5 arbatinio šaukštelio | baltieji pipirai |
šiek tiek | muskatas (tarkuotas) |
4 vienetai | kiaušiniai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skanu ir greita
- Linksmoji bulvių košė
- Bulvių salotos
- Bulvių kroketai
- Bulvės įdarytos daržovėmis
- Kugelis
- Orkaitėje keptos bulvės
- Musak
- Vaivorikštinė bulvių košė
- Bulviniai blynai su grybais
- Bulvinis paršelis Kalėdoms
- Žemaičių blynai
- Bulvių kroketai
- Bulvių kotletai
- Bulviniai blynai su sūriu
- Bulvinė pica su dešrelėm
- Bulvių ir cukinijų pyragas
- Bulviniai bokšteliai
- Įdarytos bulvės
- Faršu ir sūriu įdarytos bulvių geldelės
Bulvių suflė
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Sviestas,
70 gramų -
Sūris,
125 gramai -
Grietinė,
250 mililitrų -
Baltieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Muskatas, tarkuotas
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Su lupenomis išvirtas bulves apipilti šaltu vandeniu, dar šiltas nulupti, sugrūsti ir palikti, kad atvėstų. Į bulvių masę sukrėsti sviestą, tarkuotą sūrį, grietinę, suberti pipirus, muskatą ir suleisti trynius. Viską gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu. Baltymus pasūdyti, išplakti, sukrėsti į bulvių masę ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti į formą, išlyginti paviršių. Bulvių suflė į įkaitintą orkaitę ir iškepti. Suflė bus iškepusi, jei įsmeigus medinį smeigtuką, tešla prie jo neprilips. Suflė tiekti karštą, kadangi vėsdama ji greitai sukrenta.
Komentarai (3)
-
Jurate
2015-09-29 03:32
Jauciu super