Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
2 vienetai vištiena (ketvirčiai)
150 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas kiaušiniai
1 vienetas svogūnai
1 vienetas morkos
5 valgomieji šaukštai miltai
2 saujos džiūvėsėliai
2 valgomieji šaukštai grietinė
2 skiltelės česnakas
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai druska
1 žiupsnelis pipirai
šiek tiek pipirai
Padažui:
50 gramų sviestas
2 valgomieji šaukštai grietinė
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Bulves išvirti su lupenomis, kai atvės nulupti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, supilti grietinę, miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkyti.
2.
Vištienos ketvirčius išvirti (kad būtų aromatingesnė, verdant įdėti su svogūno galvą, česnako ir morką). Išvirusią vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
3.
Fermentinį sūrį sutarkuoti.
4.
Kepimo formą patepti aliejumi, dėti pusę bulvių masės, ją išlyginti. Ant viršaus suberti vištieną, fermentinį sūrį ir viską uždengti likusia bulvių mase. Viršų apibarstyti džiūvėsėliais.
5.
Kepti 200 °C temp. orkaitėje apie 30 min.
6.
Padažą pakaitinti 2 šaukštus grietinės, 50 g sviesto, druskos ir pipirų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Padažui:
Gaminimo eiga:
  1. Bulves išvirti su lupenomis, kai atvės nulupti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, supilti grietinę, miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkyti.

  2. Vištienos ketvirčius išvirti (kad būtų aromatingesnė, verdant įdėti su svogūno galvą, česnako ir morką). Išvirusią vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.

  3. Fermentinį sūrį sutarkuoti.

  4. Kepimo formą patepti aliejumi, dėti pusę bulvių masės, ją išlyginti. Ant viršaus suberti vištieną, fermentinį sūrį ir viską uždengti likusia bulvių mase. Viršų apibarstyti džiūvėsėliais.

  5. Kepti 200 °C temp. orkaitėje apie 30 min.

  6. Padažą pakaitinti 2 šaukštus grietinės, 50 g sviesto, druskos ir pipirų.

Receptą atsiuntė Laima
Reklama:

Komentarai (2)


  • Aurika 2015-03-17 13:14

    Aciu uz nuostabu recepta.mano seimyna labai patenkinta naujove.


  • Jurate 2015-03-07 12:01

    Reikes pasigaminti.


Daugiau receptų