250 gramų | bulvių |
25 gramai | svogūnai (laiškai) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | krapai |
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Salotos su alyvuogėmis, feta sūriu ir keptu moliūgu
- Salotos su feta sūriu
- Marinuotų burokėlių salotos
- Čekiškos salotos
- Salotos „Vištiena su kompanija“
- Itališkos salotos
- Saldžios vištienos salotos
- Keptos duonos su pupelėmis salotos
- Mišrainė su antiena ir pupelėm
- Vinigretas
- Salotos su jūros kopūstais
- Makaronai su papaja
- Salotos su jūros kopūstais ir žuvimi
- Bulvių salotos
- Salotos drebučiuose
- Šparagų mišrainė
- Vištienos ir daržovių mišrainė
- Baravykų salotos
- Neapolio salotos
- Arvydo kalafiorų ir paprikos salotos
Bulvių mišrainė
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
250 gramų -
Svogūnai, laiškai,
25 gramai - Aliejus
- Druska
-
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Citrinų sultys
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
Komentarai (3)
-
marytė
2019-10-29 20:37
Skanu