500 gramų | kiaulienos faršas |
100 gramų | batonas (arba pyragas) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
4 vienetai | grybai (džiovinti) |
0.5 stiklinės | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | sūris (Šetos, tarkuotas) |
6 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
šiek tiek | druska |
Apkepas paruoštas!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas su lašišos įdaru
- Šepardo pyragas
- Šoninės ir svogūnų pyragas
- Pievagrybių apkepas
- Sočiausioji pica
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Mėsos apkepas
- Makaronų apkepas su pievagrybiais
- Sluoksniuotas apkepas
- Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
- Daržovių ir mėsos apkepas
- Vištienos apkepas
- Cukinijų apkepas
- Paukštienos apkepas
- Mėsos kukuliai baltame padaže
- Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
- Veršio inkstų apkepas
- Lazanija su sūriu ir kiauliena
- Pyragas su kumpiu ir agurkais
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
Bulvių ir faršo apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulienos faršas,
500 gramų -
Batonas, arba pyragas,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių),
1 arbatinis šaukštelis - Juodieji pipirai, malti
-
Grybai, džiovinti,
4 vienetai -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Sūris, Šetos, tarkuotas,
1 valgomasis šaukštas -
Bulvės,
6 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų — paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40—45 min. Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.
Apkepas paruoštas!
Komentarai (5)
-
Vaida Vorobjovaite
2011-07-04 23:30
Skanu ir nesudėtinga, tik aš dariau su pievagrybiais :) :super:
-
edita
2010-08-12 18:09
begalo skanu :super: