1 kilogramas | kvietiniai miltai |
50 gramų | mielės |
50 mililitrų | pienas |
5 vienetai | bulvių (su lupenomis) |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | cukrus |
Bulves su lupenomis išsivirkite ir atvėsusias nulupkite, sutarkuokite.
Miltus persijokite porą kartų ir sumaišykite su ištirpintomis mielėmis. Sudėkite tarkuotas bulves, kmynus, šiek tiek druskos ir jei reikia šilto vandens. Minkykite tešlą apie 15 minučių. Tada palikite, uždengtą rankšluosčiu, šiltoje vietoje pakilti apie valandą laiko.
Tešlą perminkome, dedame į kepimo skardą, išteptą aliejumi, viršų kelis kartus įpjauname, apšlakstome ir dedame į įkaitintą orkaitę su dubenėliu vandens, kad duona nedžiūtų. Kepkite apie 60 minučių.
Iškepusią duoną iš karto apšlakstyti šaltu vandeniu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sveikuolių duona
- Česnakinė duona
- Pita
- Duonelė su graikiniais riešutais
- naminė duonelė
- Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
- Duoninis biskvitas
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Sūrūs riestainiai
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Aguoninis pyragas
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Speltos duona duonkepei
- Batonas su banano įdaru
- Ciabatta (itališka duona)
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Saldi bananų duona
- Duona su imbieru ir česnaku
- Citrinų duona
Bulvių duona su kmynais
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Mielės,
50 gramų -
Pienas,
50 mililitrų -
Bulvės, su lupenomis,
5 vienetai - Kmynai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpinkite pasaldintame vandenyje.
Bulves su lupenomis išsivirkite ir atvėsusias nulupkite, sutarkuokite.
Miltus persijokite porą kartų ir sumaišykite su ištirpintomis mielėmis. Sudėkite tarkuotas bulves, kmynus, šiek tiek druskos ir jei reikia šilto vandens. Minkykite tešlą apie 15 minučių. Tada palikite, uždengtą rankšluosčiu, šiltoje vietoje pakilti apie valandą laiko.
Tešlą perminkome, dedame į kepimo skardą, išteptą aliejumi, viršų kelis kartus įpjauname, apšlakstome ir dedame į įkaitintą orkaitę su dubenėliu vandens, kad duona nedžiūtų. Kepkite apie 60 minučių.
Iškepusią duoną iš karto apšlakstyti šaltu vandeniu.
Komentarai (3)
-
nu jau nu
2014-05-07 23:51
1kg miltu ir tik 50ml pieno. nu nu.. ot tai duona gausis. pries siusdami patikrinkit recepta