12 vienetų | bulvių (virtos) |
3 vienetai | bulvių (virtos) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
2 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Spalvingi iešmeliai
- Sveiki brokolių rutuliukai
- Parmezano morengai
- Olgos šventinė silkutė
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
- Pyragėliai su žuvimi
- Krevetės su pomidorais
- Sūrių užkandelė
- Antienos filė su vyšnių padažu
- Naminiai čipsai su avokado padažu
- Bandelės iš batono
- Marinuota silkės filė
- Šventinis kelmas
- Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
- Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
- Virtų kiaušinių pusryčiai
- Ūmėdės padaže
- Žuvies vyniotinis drebučiuose
- Sumuštiniai su silke ir obuoliais
Bulvių dubenėliai
-
Bulvės, virtos,
12 vienetų -
Bulvės, virtos,
3 vienetai -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žalios bulvės sutarkuojamos, išspaudžiamos, tada sudedamos virtos sugrūstos bulvės, pasūdoma, suminkoma. Iš masės daromi nedideli rutuliukai, jie suplojami ir viduryje įspaudžiama duobutė. Dubenėliai dedami į verdantį pasūdytą vandenį. Išverda per 15 min. Tiekiami su spirgučiais, pakepintais su susmulkintais svogūnais, pagardintais grietine.
Komentarai (8)
-
jovita
2011-10-26 12:33
man keista kat nereikia krakmolo as bijau kat jie subires.... :-)
-
Linksmute
2010-01-15 17:18
Mes tai si patiekala vadiname "pirstu bakst". Suvoliojam rutuliuka ir tiesiog bakstelt pirstu i viduri.Jokiu dubeneliu nereikia formuot , nes rutuliukai turi buti nedideli , kitaip nebus skanu.Lenkai sita patiekala , kiek zinau,kleckais vadina.Einu gaminti - nezinau kiek metu nedariau. :-D