1 kilogramas | bulvių |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas |
šiek tiek | druska |
1 stiklinė | manų košės |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skaniosios bulvytės
- Bulviniai blynai su raugintais kopūstais
- Sklindžiai su spirgais
- Studentiškos bulvės
- Bulvinė pica su dešrelėm
- Dešrelės su bulviniais blynais
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Norvegiški bulviniai blynai
- Švediški bulviniai blynai
- Rudens blynai
- Bulvinė pica
- Mėsos - bulvių apkepas
- Itališkai pagamintos bulvės
- Vėdarai
- Keptos bulvės su žolelių aliejumi
- Linksmoji bulvių košė
- Bulviniai zrazai su jautiena
- Pikantiškos bulvės
- Bulvių casserole
- Įdarytos bulvės
Bulvinukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Manų košė,
1 stiklinė - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
300 g bulvių išsivirti su lupena. Likusias bulves nuskusti ir sutarkuoti su tarkavimo mašina. Per marlę nukošti visą gautą skystį. Kai skystis nusistovi, jį nupilti, o ant dugno likusį krakmolą sudėti į bulvių masę.
Į sutarkuotų bulvių masę dedame išvirtas, nuluptas ir per mėsmalę sumaltas virtas bulves, taip pat išvirtą manų košę (ji turi būti ypač kietai išvirta), mušame kiaušinį, įdedame krakmolo, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Formuojame rutuliukus ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Virti apie 20 minučių.
Patiekti su grietine, sviestu, kepintais svogūnais ar spirgučiais.