1.5 kilogramo | bulvių |
2 valgomieji šaukštai | prieskoniai |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | krakmolas |
500 gramų | mėsa (malta (kokią mėgstat)) |
200 mililitrų | aliejaus ((kepimui)) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sklindžiai su spirgais
- Žemaičių blynai su grybais
- Bulviniai blynai su mėsa
- Bulviniai blynai
- Bulvių ir cukinijų blynai
- Bulviniai blynai su obuoliais
- Žemaičių blynai su spirgučiais
- Bulviniai blynai su sūriu
- Bulviniai blynai (Kiek kitaip)
- Žemaičių blynai su grybais
- Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
- Bulviniai blynai su lašiša
- Bulviniai blynai su įdaru
- Bulviniai blynukai
- Rudens blynai
- Žemaičių blynai su grybų padažu
- Bulviniai blynai su sūriu
- Šventiniai blynai
- Bulviniai blynai su raugintais kopūstais
- Dvejopai tarkuoti bulviniai blynai
Bulviniai blynai iš bulvių košės su faršu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
1.5 kilogramo -
Prieskoniai,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Mėsa, malta (kokią mėgstat),
500 gramų -
Aliejus, (kepimui),
200 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išverdame, nukošiame, sutriname (galime sumalti). Pagardiname prieskoniais ir vienu kiaušiniu, gerai išmaišome. Įmaišome krakmolą.
Faršą pasiruošiam kaip kotletams (sumaišome su prieskoniais likusiu kiaušiniu, galima pridėti mėgstamų priedų).
Formuojame kaip žemaičių blynus. Kepame gerai įkaitusiuose riebaluose (aliejaus turi būti tiek kad apsemtų pusę blyno). Kepam ant vidutinės ugnies, kad spėtų ir vidus iškepti.
Pagardiname mėgstamais preidais kaip prie cepelinų ar tų pačių žemaičių. (grietinė, spirgučiai..).
Skanaus.