250 gramų | bulvių |
25 gramai | svogūnai (laiškai) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | krapai |
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ryžių salotos
- Grūdėtos varškės salotos
- Skanioji Jolantos mišrainė
- Balta (lietuviška) mišrainė kitaip
- Salotos su jūros kopūstais ir žuvimi
- Mišrainė „Sanpaulija“
- Daržovių salotos su graikiniais riešutais ir sūriu
- Krabų lazdelių ir pekino kopūsto salotos
- Raudonikių salotos su daržovėmis
- Makaronų salotos su virta dešra ir daržovėmis
- Sloksniuota mišrainė "Širdutė"
- Salotos su silke
- Vištienos salotos su vynuogėmis
- Virtų pupų mišrainė
- Veršienos su granatais salotos
- Kumpio mišrainė
- Grūdėtos varškės su daržovėmis salotos
- Mišrainė su rūkyta dešra
- Silkė su majonezu ir porais
- Salotos „Sniegena“
Bulvinė mišrainė
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
250 gramų -
Svogūnai, laiškai,
25 gramai - Aliejus
- Druska
-
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Citrinų sultys
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.