1.5 stiklinės | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | sviestas (tirpintas) |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
0.5 stiklinės | razinos (džiovintos) |
0.5 stiklinės | lazdyno riešutai (smulkinti) |
0.5 stiklinės | vyšnios (šviežios arba uogienė) |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 stiklinė | pienas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprastasis šokoladinis pyragas
- Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
- Paprastas pyragas su aguonomis
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Plokštainis su abrikosais ir varške
- Vištienos užkepėlė
- Slyvų pyragas
- Aguoninis
- Burokėlių pyragas
- Tikrasis šimtalapis
- Kopūstų tortas
- Vynuogių pyragas
- Mėgstamiausias pyragas
- Bulka "Pynutė"
- Pyragas su špinatų-varškės įdaru
- Keksas x 2
- Obuolių pyragas su meile
- Pyragas „Trys norai“
- Pyragas su varške Velykoms
- Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
Braziliškas keksas
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas, tirpintas,
250 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Razinos, džiovintos,
0.5 stiklinės -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Vyšnios, šviežios arba uogienė,
0.5 stiklinės -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!