1 kilogramas | braškės |
1 kilogramas | cukrus |
1 skiltelė | vanduo |
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
- šparaginės pupelės - marinate
- Vyšnių uogienė 2
- Cukinijų užkandis
- Juodųjų serbentų kompotas
- Slyvų - aronijų kompotas
- Pomidorai su želatina
- Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
- Slyvų uogienė
- Aštrūs rauginti agurkai
- Šaldyti grybai
- Agrastų marmeladas
- Kriaušių kompotas
- Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
- Konservuotos paprikos su pomidorais
- Aviečių marmeladas
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Obuolienė
- Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
- Marinuoti kiaušiniai
- Žemuogių uogienė
Braškinė uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Braškės,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 skiltelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.