Bobutės duonos alus
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 sauja apynių
1.5 kilogramo cukrus
15 litrų vanduo
150 gramų mielės
500 gramų duona (džiovinta, truputį paskrudinta, juoda)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Suberiame duona į indą ir užpilame 15 litrų verdančio vandens.
Šitą visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapus ir spalvą.
Kol aušta duona su 2 litrais vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystimas. Po 2 val. perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilu cukrų ir ataušinu iki kokių 25 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputį, kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, dangčiu ir apklojame užklotais. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, jei viskas gerai, pilame į bačkutę arba butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Bobutės duonos alus

Komentarai: 19
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Suberiame duona į indą ir užpilame 15 litrų verdančio vandens.
Šitą visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapus ir spalvą.
Kol aušta duona su 2 litrais vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystimas. Po 2 val. perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilu cukrų ir ataušinu iki kokių 25 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputį, kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, dangčiu ir apklojame užklotais. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, jei viskas gerai, pilame į bačkutę arba butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus

Reklama:

Komentarai (19)


  • jinai 2018-06-23 12:51

    ka geriau naudoti,cukraus gliukoze ar ruda cukru?


  • Nerka 2017-05-10 09:58

    Alus


  • Skaitytojas 2017-03-13 08:27

    Kaikas jau ne alu gamina,o "BRASKE". Tokiu atveju reikia palaukti ilgiau ir supilti iAparaciuka,uzkurti ugnele ir lasinti velnio lasus.


  • valdas 2016-03-20 15:56

    Be apiniu tikrai gautusi alus?duona reikia kepint?


  • Juozas 2016-02-21 22:03

    Kazin kodel rugstokas gavosi?


  • MEGejas 2015-09-07 21:27

    Vietoi cukraus gliukoze reiktu naudoti maziau galva barska


  • ikales aludaris 2014-09-07 01:19

    gavosi dinamitas...bijau as ji begerti,per diena tris kartus smigau.Tys bokalai ir fsio.


  • ikales aludaris 2014-09-01 17:22

    zodziu,dejau cukraus ne 1,5 ,o 5kg.Ir mieliu ne 150,o 200.Duonos ne 500g,o 1,5kg ant 13-14 litru virinto vandens...gavosi kunigaiksciu eleksyras...(apiniu neturejau)praejo 1,5 paros.Gira kvapni,saldi,tamsi...ir su abarotais.Dar palauksiu,turetu gautis zveris,o ne alus.I visu sveikata.


  • baza 2011-04-07 10:28

    as pats megejas pasidaryt alaus,bet cukru patariu supil is karto i nusunkta skysti ir naudoti bravorines mieles.Na o seip viskas OK.xcd


  • Puska 2011-02-26 17:15

    As del apyniu,ar tinka kur vaistinese parduoda


Daugiau receptų