Blynai „Širdelės“
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
140 gramų kvietiniai miltai
130 mililitrų pienas
1 vienetas kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai sviestas (ištirpintas)
2 valgomieji šaukštai cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų į didelį dubenį. Atskirame inde išplakite pieną ir kiaušinį, tada supilkite išlydytą sviestą.
2.
Pieno mišinį supilkite į miltų mišinį ir plakite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite keletui minučių pastovėti.
3.
Vidutinėje temperatūroje įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje gabaliuką sviesto. Kai jis ištirps, pilkite samtį tešlos. Palaukite, kol blyno paviršiuje susidarys burbuliukai ir apverskite. Kepkite, kol blynas iš abiejų pusių įgis auksinį atspalvį ir pakils iki 1 cm storio.
Tą patį pakartokite su likusia tešla.
4.
Blynus apipjaustykite arba su formele išspauskite, kad gautųsi širdelės formos. Patiekite su vaisiais ar uogiene.

Populiariausi receptai šią savaitę

Blynai „Širdelės“

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų į didelį dubenį. Atskirame inde išplakite pieną ir kiaušinį, tada supilkite išlydytą sviestą.

  2. Pieno mišinį supilkite į miltų mišinį ir plakite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite keletui minučių pastovėti.

  3. Vidutinėje temperatūroje įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje gabaliuką sviesto. Kai jis ištirps, pilkite samtį tešlos. Palaukite, kol blyno paviršiuje susidarys burbuliukai ir apverskite. Kepkite, kol blynas iš abiejų pusių įgis auksinį atspalvį ir pakils iki 1 cm storio.
    Tą patį pakartokite su likusia tešla.

  4. Blynus apipjaustykite arba su formele išspauskite, kad gautųsi širdelės formos. Patiekite su vaisiais ar uogiene.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų