140 gramų | kvietiniai miltai |
130 mililitrų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (ištirpintas) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
Tą patį pakartokite su likusia tešla.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Širdelės
- Vafliniai blyneliai su vyšnių padažu
- Vaflių tortas
- Čirviniai vafliai
- Vafliai su mėlynėmis
- Amerikietiški vafliai
- Čirviniai blynai
- Kriaušiniai
- Čirviniai blynai su bananais
- Vafliukai
- Jogurtiniai vafliai
- Vafliai su chalva
- Blynai "Širdukės"
- Čirviniai blynai (širdelės)
- Mielinės tešlos blynai
- Jogurtiniai blyneliai su bananais
- Japoniški blynai
- Blynai su obuoliais
- Amerikietiški blynai
- Mieliniai užgavėnių blynai
Blynai „Širdelės“
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Kvietiniai miltai,
140 gramų -
Pienas,
130 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas, ištirpintas,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų į didelį dubenį. Atskirame inde išplakite pieną ir kiaušinį, tada supilkite išlydytą sviestą.
Pieno mišinį supilkite į miltų mišinį ir plakite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite keletui minučių pastovėti.
Vidutinėje temperatūroje įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje gabaliuką sviesto. Kai jis ištirps, pilkite samtį tešlos. Palaukite, kol blyno paviršiuje susidarys burbuliukai ir apverskite. Kepkite, kol blynas iš abiejų pusių įgis auksinį atspalvį ir pakils iki 1 cm storio.
Tą patį pakartokite su likusia tešla.Blynus apipjaustykite arba su formele išspauskite, kad gautųsi širdelės formos. Patiekite su vaisiais ar uogiene.