Biskvitinis vaisinis tortas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušiniai
5 valgomieji šaukštai cukrus
4 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
0.5 stiklinės obuolių sultys
1 vienetas želė (pakelis)
0.5 litro grietinėlė 35 %
20 gramų vanilinis cukrus
700 gramų vaisiai (įvairūs)
1 valgomasis šaukštas želatina
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Kiaušiniai su cukrumi plakami mikseriu, kol masė pabąla ir sutirštėja. (Galima plakti plaktuvu, užstačius indą su plakama mase ant lėtai šildomo vandens puodo). Supilami miltai, atsargiai sumaišoma ir, supylus į aliejumi išteptą pergamentu išklotą formą, kepama nekarštoje orkaitėje. Iškepęs biskvitas ataušinamas, išimamas iš formos.

Vaisių želė ruošiama pagal instrukciją, kuri yra ant pakelio.

Vaisiai tortui gali buti įvairūs. Tinka šviežios braškės, avietės, gervuogės, vyšnios be kauliukų, taip pat konservuoti obuoliai, kriaušės, slyvos, braškės ir t. t.

Į tortinę formą dedamas biskvitas sudrėkinamas sultimis. Ant jo sudedami vaisiai ir užpilama dalimi jau pradedančios stingti želė. Atšaldoma.
Grietinėlė su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakama. Baigiant plakti, sudedama ištirpinta želatina. Pradedanti stingti grietinėlė supilama ant vaisių. Vėl užšaldoma. Tada supilama likusi želė.

Į nedidelį kiekį želė galima įpilti vyšnių sulčių ir užšaldyti plokščiame inde. Iš šios želė išpjaustomos gėlytės ir išdėliojamos ant grietinėlės sluoksnio, o paskui pilamas antrasis šviesios želė sluoksnis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Biskvitinis vaisinis tortas

Komentarai: 19
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaušiniai su cukrumi plakami mikseriu, kol masė pabąla ir sutirštėja. (Galima plakti plaktuvu, užstačius indą su plakama mase ant lėtai šildomo vandens puodo). Supilami miltai, atsargiai sumaišoma ir, supylus į aliejumi išteptą pergamentu išklotą formą, kepama nekarštoje orkaitėje. Iškepęs biskvitas ataušinamas, išimamas iš formos.

Vaisių želė ruošiama pagal instrukciją, kuri yra ant pakelio.

Vaisiai tortui gali buti įvairūs. Tinka šviežios braškės, avietės, gervuogės, vyšnios be kauliukų, taip pat konservuoti obuoliai, kriaušės, slyvos, braškės ir t. t.

Į tortinę formą dedamas biskvitas sudrėkinamas sultimis. Ant jo sudedami vaisiai ir užpilama dalimi jau pradedančios stingti želė. Atšaldoma.
Grietinėlė su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakama. Baigiant plakti, sudedama ištirpinta želatina. Pradedanti stingti grietinėlė supilama ant vaisių. Vėl užšaldoma. Tada supilama likusi želė.

Į nedidelį kiekį želė galima įpilti vyšnių sulčių ir užšaldyti plokščiame inde. Iš šios želė išpjaustomos gėlytės ir išdėliojamos ant grietinėlės sluoksnio, o paskui pilamas antrasis šviesios želė sluoksnis.

Reklama:

Komentarai (19)


  • mmm 2014-04-30 23:57

    Super, dbr ragaujam jogurtini savos gamybos...Sekanti kart sluoksniuosiu, nes greit sustingsta, tai galima ir pasluoksniuot :)


  • Irta 2013-06-15 16:34

    Labai skanus ir gaivus,


  • agne 2012-05-05 15:16

    Visai nieko torciukas :soku2: :bravo:


  • Kamiley 2011-10-29 19:57

    atrodo skanus bet kaip gausis tai ziuresim :bomba: aciu labai autriui uz recepta :parselis:


  • barbora 2010-11-27 12:35

    Fuu.. newskanus buvo tortas kazkoks per daug surus..* :-p reikejo ismesti visa i siuksline, o pinigus tai kainavo


  • mda... 2010-07-01 13:41

    aciu autoriui uz nuostabu recepta!!!!!


  • Dovile 2010-05-26 16:21

    skanus,man tik grietinele kazko nestingo tai kai paleidau torta is formos issikleide :juokauju: nes tikriausiai per mazai zele i plakta grietinele idejau,o seip viskas ok,biskvita pirkau parduotuvej,o i plakta grietinele dar ydejau citrinos rugsteles,tai gavos gaivus tortas :ok:


  • Dovile 2010-05-26 16:20

    skanus,man tik grietinele kazko nestingo tai kai paleidau torta is formos issikleide :juokauju: nes tikriausiai per mazai zele i plakta grietinele idejau,o seip viskas ok,biskvita pirkau parduotuvej,o i plakta grietinele dar ydejau citrinos rugsteles,tai gavos gaivus tortas :ok:


  • Gaby 2010-03-27 17:18

    visai nieko su vyru kai ragavom buvo saldus :soku2: :super2:


  • gENSAR 2010-03-26 14:58

    Dar paprasčiau vietoj tešlos padaryti sausainių trupinių su sviestu pagrindą


Daugiau receptų