Barščiai su auselėmis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek druska
1.5 kilogramo burokėliai
750 gramų jautiena
šiek tiek žalumynų
1 vienetas duona (riekelė)
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai papildomai reikės: 1,5 stiklinės miltų, vandens.
Įdarui papildomai reikės: virtos mėsos, svogūno galvutė, šaukštas aliejaus, 2—3 šaukštai sultinio, druskos, pipirų arba 100 g grybų, 20 g smulkiai supjaustytų svogūnų, 30 g riebalų, druskos, pipirų, kiaušinio baltymas, 10 g sutrintų džiūvėsėlių.
750 g raudonųjų burokėlių nuplaunama, supjaustoma dalimis, sudedama į molinę puodynę kartu su ruginės duonos riekele, viskas užpilama drungnu vandeniu, pridengiama sietu ir savaitei pastatoma tamsioj vietoj, kad įrūgtų. Tą dieną, kai bus verdami barščiai, su prieskoniniais žalumynais išverdama mėsa. Taip pat išverdami sutarkuoti burokėliai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir nukošiami. Nuoviras uždengiamas dangčiu ir valandą palaikomas. Po to į jį supilamas perkoštas mėsos sultinys ir burokėlių gira, įberiama druskos ir cukraus.
„Auselėms" užminkoma kieta tešla, iš jos iškočiojamas plonas lakštas, kuris supjaustomas kvadratais. Ant kiekvieno jų uždedama įdaro, kraštai apspaudžiami taip, kad pasidarytų trikampės ,,auselės". Jos sudedamos į truputį pasūdytą verdantį vandenį ir išverdamos. Išvirusios „auselės" išgriebiamos ir sudedamos į barščius.
„Auselių" įdarui virta mėsa sumalama mėsamale. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami keptuvėje. Į juos sudedama mėsa, įberiama pipirų, ir viskas keletą minučių patroškinama. Kad mėsa būtų švelnesnė, baigiant troškinti įpilama 2—3 šaukštai sultinio. Galima paruošti ir kitokį įdarą, pavyzdžiui, grybų. Tuomet smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas aliejuje, sumaišomas su nuvalytais, smulkiai supjaustytais grybais, viskas patroškinamai, pagardinama druska bei pipirais, įberiama 10 g maltų džiūvėsėlių, sudedamas baltymas ir vėl gerai išmaišoma.

Populiariausi receptai šią savaitę

Barščiai su auselėmis

Komentarai: 8
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Tešlai papildomai reikės: 1,5 stiklinės miltų, vandens.
Įdarui papildomai reikės: virtos mėsos, svogūno galvutė, šaukštas aliejaus, 2—3 šaukštai sultinio, druskos, pipirų arba 100 g grybų, 20 g smulkiai supjaustytų svogūnų, 30 g riebalų, druskos, pipirų, kiaušinio baltymas, 10 g sutrintų džiūvėsėlių.
750 g raudonųjų burokėlių nuplaunama, supjaustoma dalimis, sudedama į molinę puodynę kartu su ruginės duonos riekele, viskas užpilama drungnu vandeniu, pridengiama sietu ir savaitei pastatoma tamsioj vietoj, kad įrūgtų. Tą dieną, kai bus verdami barščiai, su prieskoniniais žalumynais išverdama mėsa. Taip pat išverdami sutarkuoti burokėliai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir nukošiami. Nuoviras uždengiamas dangčiu ir valandą palaikomas. Po to į jį supilamas perkoštas mėsos sultinys ir burokėlių gira, įberiama druskos ir cukraus.
„Auselėms" užminkoma kieta tešla, iš jos iškočiojamas plonas lakštas, kuris supjaustomas kvadratais. Ant kiekvieno jų uždedama įdaro, kraštai apspaudžiami taip, kad pasidarytų trikampės ,,auselės". Jos sudedamos į truputį pasūdytą verdantį vandenį ir išverdamos. Išvirusios „auselės" išgriebiamos ir sudedamos į barščius.
„Auselių" įdarui virta mėsa sumalama mėsamale. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami keptuvėje. Į juos sudedama mėsa, įberiama pipirų, ir viskas keletą minučių patroškinama. Kad mėsa būtų švelnesnė, baigiant troškinti įpilama 2—3 šaukštai sultinio. Galima paruošti ir kitokį įdarą, pavyzdžiui, grybų. Tuomet smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas aliejuje, sumaišomas su nuvalytais, smulkiai supjaustytais grybais, viskas patroškinamai, pagardinama druska bei pipirais, įberiama 10 g maltų džiūvėsėlių, sudedamas baltymas ir vėl gerai išmaišoma.

Reklama:

Komentarai (8)


  • (anonimas) 2009-04-06 11:22

    :bloga:


  • kiqe 2009-01-27 15:04

    lenkijoi jodos duonos nera


Daugiau receptų